Dragnea nu-i mai sancționează pe primarii PSD Gorj, dar nici nu-i vede prea bine

369

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, că acei membri ai PSD, care nu mai susţin partidul, nu mai pot fi nici membri ai acestuia, referindu-se la situaţia apărută la nivelul organizaţiei din Gorj, mai mulți primari anunțând că susțin candidatura la deputăție a lui Ion Călinoiu, candidat independent.

“Nu vor fi sancţionaţi, numai că situaţia este mult mai simplă. Noi acum suntem în competiţie electorală, fiecare om susţine un candidat, un partid în care crede. Cei care nu susţin PSD şi care sunt membri ai Partidului Social Democrat înseamnă că nu cred în PSD. Dacă nu cred în PSD înseamnă că nu mai pot fi nici membri. Este foarte simplu şi fără patimă”, a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă are în vedere sancţiuni pentru primarii PSD despre care Ion Călinoiu, care şi-a depus, joi seara, candidatura ca independent la Camera Deputaţilor, a afirmat că îl susţin. Întrebat dacă va fi o problemă pentru PSD candidatura lui Călinoiu la Gorj, liderul social-democraţilor a spus: “Eu zic că nu, acolo discutăm de o listă deschisă de Victor Ponta. Eu cred că nu”.
Dragnea a adăugat că a înţeles ce doresc primarii gorjeni care au spus că vor susţine candidatura independentă a lui Ion Călinoiu pentru Camera Deputaţilor, dar PSD o să treacă şi peste “această cumpănă la Gorj”.

PSD nu funcționează pe șantaj
“O să ne continuăm campania şi programul nostru de a informa cetăţenii din Gorj şi din toată România cu ce vrem să facem pentru ei”, a afirmat el.
Preşedintele PSD a precizat că nu s-a întâlnit cu respectivii primari, întrucât a fost prezent la depunerea listelor de candidaţi la parlamentare în Teleorman.
“S-a întâlnit domnul secretar general Neacşu. În partid, din când în când, mai deleg cuiva să facă anumite lucruri. Şi a avut o discuţie cu dumnealor, li s-a explicat foarte clar că a fost o decizie a Comitetului Executiv Naţional (cea privind scoaterea lui Ion Călinoiu de pe lista de candidaţi ai PSD Gorj la Senat – n.r.). Este totuşi un partid care funcţionează pe reguli statutare şi nu pe şantaj. În condiţiile astea oricum listele erau depuse. Repet, o să trecem şi peste această cumpănă şi cred că o să luăm un scor bun la Gorj”, a mai declarat Dragnea.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here