Dragnea, despre minerit și ,,derbedei securiști”: De ce să terminăm cu mineritul în România?

1076

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Târgu-Jiu că nu va accepta să fie închise exploatările miniere și a argumentat ce înseamnă mineritul pentru România. Dragnea a avut o întâlnire și cu liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie și Federația ”Univers”, care i-au prezentat situația Complexului Energetic Oltenia cu privire la certificatele de carbon, reducerea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din minerit și energie, despre condițiile de muncă ale acestora, dar și cum împovărează complexul taxa de 2% din cifra de afaceri impusă prin OUG 114/2018.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a vorbit și despre situația mineritului din Oltenia, în discursul ținut în fața a 500 de membri PSD, prezenți la Conferința Județeană a partidului. Dragnea s-a declarat împotriva închiderii mineritului, după ce primarul comunei Plopșoru a făcut unele ramarci cu privire la închiderea unor perimetre miniere.,,Nu cred că este posibil să acceptăm să închidem exploatări ale unor resurse pe care le are această țară. De ce să închidem minele? De ce să terminăm cu mineritul în România? De ce, când alte țări modernizează instalațiile și procesul de minerit ca să-și scoată mai mult cărbune. Mineritul înseamnă o chestiune economică benefică, înseamnă resurse de energie de care nu trebuie să ne batem joc, înseamnă, de asemenea, și o problemă socială”, a afirmat liderul PSD. Liviu Dragnea a ținut să readucă în memoria celor prezenți și că închiderea mineritului în Oltenia a început în vremea lui Berceanu. ,,Aduceți-vă aminte cine a început procesul de închidere a minelor, un om tot din Oltenia: Berceanu. Aduceți-vă aminte cu cât cinism se vorbea despre închiderea minelor, ca și cum acolo erau niște oameni care nu contau și vorbeau de mii de destine, de destinul unei zone întregi. Le închidem! De ce? Uite așa că așa ne-a spus nu știu cine, Europa, sau cine le-a spus”, a adăugat președintele PSD.

Întâlnire cu sindicaliștii din CEO
Trebuie spus că înainte de a pleca din Gorj, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu liderii sindicatelor din CEO care i-au expus situația companiei cu privire la certificatele de carbon, reducerea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din minerit și energie, despre condițiile de muncă ale acestora, dar și cum împovărează complexul taxa de 2% din cifra de afaceri impusă prin OUG 114/2018. De menționat că, la recomandarea sindicaliștilor și a deputatului Mihai Weber, Dragnea a precizat că-l va însărcina pe secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, să se ocupe de realizarea mixului energetic.

Despre drumul expres Târgu-Jiu – Craiova
Într-un alt context, liderul social-democrat a dat asigurări că drumul expres Târgu-Jiu – Craiova se va realiza și a făcut referire la persoane de prin ministere care blochează unele proiecte numindu-le ,,derbedei securiști”. ,,Se va face drumul expres Târgu-Jiu – Craiova, se va face drumul expres Craiova – Pitești, se va face drum expres până la Reșița, le putem face. Mai sunt câțiva … și sper ca ministrul Cuc să audă și să înțeleagă, și nu numai el, mai sunt câțiva derbedei securiști prin unele ministere care-i blochează. Avem bani, România are bani și de ani de zile ne uităm cum stăm cu banii în mână și nu putem să facem lucrările pe care le-am hotărât”, a conchis Dragnea.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Iar îl promovați pe condamnatul penal care vă conduce?! Ca cârciumarul care-i ducea paharul cu apă… paharnicul hamsterului… ce slugi sisnistre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here