DRAGĂ ,,GORJANULE” !

1628

Aflându-ne în preajma Centenarului prestigiosului nostru cotidian ,,Gorjeanul”, fondat de către ilustrul Jean Bărbulescu, se cuvine să ne reamintim numele multor truditori care s-au pus în slujba gorjenilor, și nu numai, pentru a-i informa cu cele trebuincioase la vremea lor, precum și mulțumirile noastre, atât față de actualul patron, dar și pentru ,,albinele” care adună ,,mierea” informațiilor, absolut necesare vieții de zi cu zi.
De a lungul celor aproape 100 de ani, ștafeta preluată de la Jean Bărbulescu și echipa sa, a fost dusă , cu brio, mai departe de către cei care i-au urmat, că mulți, aflați în alte zone ale țării, printre care m-am numărat și eu, aveam abonament la ziarul ,,Gorjeanul”. Aveam abonament pentru că doream să fiu la curent cu ce se petrece în județul meu, dar și pentru valoare deosebită a informațiilor interesante ce le prezenta, prin strădania celor care lucrau la acest ziar, precum și cele publicate de către numeroșii corespondenți și colaboratori.
Mulți intelectuali de seamă au adus elogii acestui interesant ziar, și pe bună dreptate. Așa cum valoarea unui teritoriu este dată de realizările locuitorilor săi, așa și valoarea și prestigiul ziarului gorjenilor este reliefată de munca echipei sale harnice. Orice teritoriu rămâne un pustiu fără oameni muncitori și devotați.
Am o deosebită stimă, respect și recunoștință pentru toți care slujesc ,,cu mult patriotism gorjenesc” și obiectivitate, aducerea la moment a prețioaselor articole, cu păstrarea distanței față de disputele politice scabroase, dar și pentru cei care se ocupă de tipărirea, difuzarea la timp. Aș avea aprecieri elogioase pentru mulți truditori de la ,,Gorjeanul” dar, În încheierea acestor rânduri încep a mulțumi OMULUI care prezintă zilnic Editorialul, de la care te informezi ,,pe șleau” de adevărata situație din țară și din lume, fără a mai fi nevoie de alte interpretări sau tălmăciri de la alte persoane.
În oricare editorial semnat de către D-l Ion Predoșanu găsești multă înțelepciune. Este un om ancorat în realitate. Domnia sa vine la moment și cu câte un citat de la cei mai mari gânditori ai lumii, fiind un neobosit cercetător în domeniul său. Este un om cu mult discernământ, cu viziune și de ce nu, chiar cu prognoză pentru multe fenomene sociale și culturale, pe altarul adevărului.
Eu zic că pentru mai marii zilei, editorialele elaborate de către D-l Ion Predoșanu pot fi bune surse de inspirație în luarea unor decizii stringente la îndreptarea multor erori. Știu că de multe ori, adevărurie spuse de către D-l editorialist poate îi supără pe unii lipsiți de obiectivitate, dar..fruntea înainte !.
LA MULȚI ANI RODNICI ZIARULUI ,,GORJEANUL” !
Jurist, Ion M Ungureanu-Țicleni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here