Două vile pentru copiii instituționalizați din Gorj

2719

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a achiziționat, recent, două imobile situate în municipiul Târgu-Jiu și în localitatea Turcinești. Investițiile au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, valoarea totală a imobilelor ridicându-se la 1.979.900 lei.

„În cele două locații se vor înființa două noi servicii sociale, respectiv case de tip familial, cu o capacitate de maxim 12 locuri/imobil. Aici vor fi găzduiți, îngrijiți și educați copii din sistemul de protecție rezidențial al DGASPC Gorj, beneficiind de condiții locative excelente și de un mediu optim, astfel încât să poată învăța deprinderile de viață necesare pentru a fi pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială”, a transmis DGASPC Gorj.
În aceste case de tip familial, copiii vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate prevăzute de legislația în vigoare, respectiv: psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali, educatori și infirmiere.
„Fiecare imobil va deține o suprafaţă utilă minimă de 170 mp/casă, regim de înălţime P (parter)/P+1-2E (parter plus 1 sau 2 etaje)/P+M (parter și mansardă), cu sau fără subsol/demisol (beci), şi o suprafaţă de teren aferent casei de minim 300 mp (în afara terenului pe care este construită casa), cu scopul înființării de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a două servicii sociale-Case de tip familial pentru copii, cu o capacitate de furnizare de servicii sociale cuprinsă între 10-12 locuri/casă”, se arăta în anunțul de achiziții al DGASPC Gorj. Prin înființarea acestor noi centre, DGASPC Gorj dorește să le asigure copiilor condiții de viață cât mai apropiate de mediul familial.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here