Două expoziţii ale artistului Teodor Dădălău, la Tel Aviv

613

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, reprezentat prin Teodor Dădălău, organizează, în perioada 11-16 decembrie 2019, două expoziţii de fotografie la Tel Aviv, în Israel.

La Galeria de artă Yavne din Israel va putea fi admirată expoziția ,,Oameni și locuri din țara lui Brâncuși”, iar la Institutul Cultural Român din Tel Aviv va fi vernisată expoziția „Dansul Măștilor”. Tot în această perioadă, va avea loc și lansarea albumului ,,Gorj, locuri minunate”, în limba engleză, editat de CJCPCT Gorj. Artistul fotograf Teodor Dădălău merge în Tel Aviv la Galeria de artă Yavne cu unele dintre cele mai reușite fotografii realizate în mai multe zone din județul Gorj. Prin fotografiile respective se dorește să se arate costumele populare tradiționale, o parte din obiceiurile frumoase păstrate în mediul rural în special în zona de sub munte, dar și simplitatea omului de la țară.
În ceea ce privește expoziția ,,Dansul Măștilor”, aici fotografiile realizate de Teodor Dădălău prezintă tradiții și obiceiuri gorjene din preajma sărbătorilor de iarnă.
O astfel de expoziție a mai avut loc în Israel și în anul 2018. Satul Cloșani, din comuna Padeș, este vestit pentru obiceiul unic practicat de oamenii de aici în perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact în Ajunul Crăciunului, atunci când tinerii, merg la colindat cu măști pe față. Măștile se confecționează din piele de oaie și sunt colorate în mod vesel. Obiceiurile de iarnă sunt cele mai bogate tradiţii de peste an, iar la Cloșani, oamenii îşi pun măşti pe faţă şi mimează tot felul de ritualuri din viaţa lor de zi cu zi. Cu aceste două evenimente la Tel Aviv, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își încheie expozițiile pe anul în curs, 2019, prin cele 40 de evenimente organizate fiind unul dintre cei mai bogați ani în expoziții organizate la nivel național și internațional.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Acest impostor numit Cepoi! In schimbul a ce l-a trimis pe acest Dadalau in vacanță cu amanta pe banii culturii gorjene in Israel? Expozițiile de care vorbiți au fost în 2018. In 2019 doar plimbarea. Programul manifestărilor ICR și ale galeriei pentru luna decembrie 2019 este public. Dadalau nu a avut nicio expoziție, doar s-a plimbat pe banii culturii. Întrebarea e cu ce l-a cumpărat pe Cepoi pentru a accepta sa intre-n noroi până-n gât?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here