Două căsătorii şi 23 de vizite intime, la Penitenciarul Târgu-Jiu

223

Câteva zeci de deţinuţi din totalul de 477 de persoane private de libertate, custodiate, în prezent, de Penitenciarul Târgu-Jiu, s-au putut bucura în primul trimestru al acestui an de partide de amor cu concubina ori soţia.

Condamnaţii pot beneficia trimestrial de vizită intimă, cu durata de două ore. Prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în penitenciar. Aici, în primele trei luni ale anului curent s-au încheiat un număr de două căsătorii astfel că durata vizitelor acestor proaspeţi însurăţei a fost de 48 de ore, şi nu de două ore precum vizitele altora.
“În prezent, Penitenciarul Târgu-Jiu are în custodie 477 de persoane private de libertate. În primele trei luni ale acestui an, în clubul unităţii au fost oficiate două căsătorii de către reprezentanţi ai primăriei oraşului. După eveniment, deţinuţii beneficiază de o vizită intimă cu durata de 48 de ore. Totodată, persoanele custodiate pot beneficia de vizită intimă cu durata de două ore, cu îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute de normele legale în vigoare. Tot în primul trimestru, au fost acordate 23 de astfel de vizite”, a declarat Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.
Pentru a beneficia de aceste vizite, persoanele private de libertate trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să fie condamnate definitiv şi să fie repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, să nu fie cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale, să existe o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi. De asemenea, deţinuţii nu trebuie să fi beneficiat în ultimele trei luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieşire din penitenciar, nu au fost sancţionaţi disciplinar pe o perioadă de şase luni anterioară solicitării vizitei intime, iar persoanele private de libertate trebuie să participe activ la programele şi activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială recomandate în Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică ori la activităţi productive.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here