Dotări sportive de peste 140.000 de lei pentru Sala Sporturilor

167

Noua Sală a Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu este o bijuterie de investiție, spațiul putând găzdui cu succes competiții locale, naționale și internaționale.

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a anunțat, vineri, faptul că peste 140.000 de lei au fost cheltuiți pentru dotările Sălii Sporturilor. ”Sala Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu a fost echipată cu toate dotările necesare disputării competițiilor sportive, inclusiv a meciurilor oficiale de nivel național și internațional, atât la baschet, cât și la handbal. Achizițiile respective au fost făcute de către Primăria Municipiului Târgu-Jiu și se compun din: set porți profesionale de handbal certificate de către Federația Internațională de Handbal, console de baschet acționate electric, omologate de către Federația Internațională de Baschet, tabelă de marcaj electronică multisport omologată FIBA, consolă touchscreen pentru tabelă de marcaj electronică ce permite gestionarea a mai mult de 18 sporturi, precum și plasele de protecție din polipropilenă.

Valoarea dotărilor sportive este de 141.500 de lei, inclusiv T.V.A. De asemenea, primăria a achiziționat anterior și dotările cu mobilier pentru vestiare și spațiile conexe, valoarea acestora fiind de 47.500 de lei, inclusiv T.V.A. În acest fel, noua construcție a Sălii Sporturilor, realizată prin modernizarea și extinderea capacității vechii construcții în cadrul programului de construire complexuri sportive, derulat prin Compania Națională de Investiții, va putea găzdui meciurile oficiale ale echipelor de baschet și handbal, precum și pentru alte sporturi. Reamintim că Sala Sporturilor, ce dispune în prezent de o capacitate de 1.230 locuri pentru spectatori și proiectată astfel încât să dispună de toate funcțiunile necesare pentru desfășurarea unor competiții de amploare, a fost predată de către investitor, respectiv Compania Națională de Investiții, către beneficiar – Municipiul Târgu-Jiu și a fost practic inaugurată odată cu găzduirea la sfârșitul lunii martie a Campionatului European de Box pentru Tineret”, a declarat edilul Marcel Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here