Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au deschis un nou dosar legat de lucrările de la Peştişani. Asta deşi, investiţiile în cauză fac deja obiectul unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au primit o sentinţă pe fond. De data aceasta însă, procurorii din Craiova fac investigaţii legate de banii acordaţi, în tranşe, de autorităţile locale, anul trecut, lichidatorului judiciar al firmei lui Dan Floarea, pentru lucrările efectuate de Tech Safety la campusul din Peştişani. Asta deoarece, procurorii au fost înştiinţaţi că 24 de miliarde de lei vechi oferiţi lichidatorului, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Gorj, nu ar fi trebuit să fie viraţi spre Consulting Company IPURL, chiar dacă acesta câştigase un proces cu Consiliul Local Peştişani.
Vâlvă mare, ieri, la Peştişani, după ce aleşii locali, dar şi mai mulţi cetăţeni ai comunei au aflat că mai toată conducerea primăriei a fost “invitată” la Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru audieri, într-un nou dosar legat de investiţiile din localitate. Se ştia de altfel că primarul localităţii, Florin Pavel, a făcut mai multe drumuri la Craiova, în ultimul timp, legat de aceste audieri, ca ieri dimineaţă, însă din primărie să lipsească nu numai edilul, plecat “cu treburi” în Bănie, cât şi viceprimarul Ilie Fuiorea, secretarul Miruna Porumbel şi contabila-şefă a instituţiei, Nicoleta Logăscu. Ultimii trei au fost chemaţi la Parchetul Craiova, spun cei care au întrebat, ieri dimineaţă, de aceşti angajaţii ai instituţiei, funcţionarii publici având misiunea de a da declaraţii în faţa procurorilor în legătură cu datoria achitată lichidatorului judiciar al firmei lui Dan Floarea. Este vorba despre 24 de miliarde de lei vechi, plătiţi de autorităţi, anul trecut, în tranşe, către Consulting Company IPURL, la presiunea lichidatorului judiciar care îşi solicita banii câştigaţi într-un proces la instanţă. De altfel, acesta a obţinut extrem de facil câştig de cauză în acest proces, deoarece juriştii primăriei nu s-au prezentat la niciun termen al procesului deschis de Consulting Company IPURL.
De altfel, primăria nu s-a constituit parte civilă în procesul aflat la Înalta Curte, deşi instanţa stabileşte să confişte peste 11 miliarde de lei vechi de la Dan Florea, bani care ar fi trebuit alocaţi la autorităţile din Peştişani, dar care vor ajunge la bugetul de stat.
Tensiunile care le-au forţat mâna decidenţilor
Puşi între ciocan şi nicovală, adică între lichidator şi Consiliul Judeţean care virase, la timp, banii în cauză Primăriei Peştişani pentru plata arieratelor şi care anunţa că dacă banii nu se achită vor fi luaţi înapoi, vicele, secretara şi contabila-şefă au acceptat să dea banii lichidatorului. Spunem că trioul, deoarece primarul se afla la momentul hotărârii încă în arest. La baza deciziei celor trei se află însă o hotărâre de Consiliu Local care permitea conducerii interimare a Primăriei Peştişani să facă plata în cauză către lichidator.
Procesul cu Consiliul Local a fost greşit!
Cei trei ar fi greşit însă că au plătit banii, au fost sesizaţi procurorii din Craiova, şi asta deoarece lichidatorul a câştigat un proces cu Consiliul Local Peştişani, care deşi fusese parte în contractul cu Tech Safety pentru realizarea campusului a fost înlocuit, între timp, cu “UAT Peştişani”.
Mai exact, conducerea de atunci a primăriei, în lipsa edilului Pavel, ar fi putut amâna acordarea banilor către lichidator pe motiv că pârâtul în procesul respectiv nu mai era Consiliul Local. Ar fi trebuit ca lichidatorul să fi obţinut o sentinţă favorabilă primirii sumei dând în judecată UAT Peştişani, şi nu CL Peştişani. De fapt, acesta ar fi obiectul dosarului aflat în lucru la procurorii din Bănie, şi motivul pentru care celor patru li s-au cerut, acum, explicaţii.
Păcăliţi sau nu de lichidator, vinovaţii s-ar putea alege însă cu o trimitere în judecată în acest nou dosar “Peştişani II”, dosar care îl absolvă de vină pe primarul Pavel pentru că acesta nu se mai afla la timona instituţiei publice. De altfel, se bănuieşte că edilul s-ar afla în spatele dosarului care îi indică drept vinovaţi pe cei trei subalterni ai săi.
Anamaria Stoica
Sa crezi tu nelule ca trebuia 4 miliarde ca sa dea salarii la niste trantori si afaceristi sa doarma pe banii nostri ai cetatenilor la serviciu .
Iara Cosma-prostu asta . Uite asa il faceti vedeta si castiga functia de primar . Din prostie .
24 de miliarde de lei vechi ??? Pentru salvarea societății Util Bonus trebuiau numai 4 miliarde de lei
vechi. Cam cîte clase ne trebuie să înțelegem că falimentul acestei societăți a fost o comandă politică ? Ați închis 15 locuri de muncă, pentru ce,… să ștergeți urmele ,,afacerii,, cu conducta de distribuție a apei folosindu-vă de niște papagali de administratori ?
Am impresia că acest Cosma va băga mulți ,,artiști,, la zdup . Are un obicei prost, după două pahare de vin borăște toate combinațiile cu Poenaru și sluga acestuia, ,,cinstitul,, Bute. Primarul e cel mai deștept că ia ,,lozul,, și închide ochii.
Cu apa e grava rau de tot , Cosma stie toate jmecheriile facute de aiu dinaitea lui ca sau furat 10 miliarde de la conducta .
Se zvoneste ca ar fi inceput si dosarul Pestisani |||, ala cu reteaua comunala de apa
ia saltat deneau pe toti . azi na-u fost la servici niciunu.
Aici tot teparul de Floarea a intervenit cu relatiile lui pe la guvern si escrocul de lichidator Ciobanu care este dirijat de Floarea .Sa se sezizeze organele de cercetare si asupra acestui lichidator care face toate jocurile escrocului de Floarea si mai multor firme caci s-a umplut de banii acest Ciobanu cu escrocheriile pe care le face cu firma sa de lichidator.