DOSARUL BRACONIERILOR! – O plasă cu căpățâni de căprioară, intrate în putrefacție, aruncate în curtea unui localnic din Licurici! Poliția de la Târgu-Cărbunești face cercetări

2157

După reținerea de miercuri dimineață, a celor doi braconieri, tată și fiu, din Licurici, și confiscarea unor trofee de vânătoare și arme aduse ilegal din Franța și a unui pistol, dar și a unei cantități de vânat, lucrurile s-au precipitat în localitate. Miercuri noaptea, unul dintre cei audiați, dar eliberați de poliție în aceeași zi, și-ar fi strâns o gașcă de susținători și a făcut vacarm, până dimineața, în mijlocul străzii unde acesta locuiește, scandând lozinci de genul: ,,Răzbunare”, ,,Dăm foc”, ,,Nu avem nimic de pierdut”! Asta, la adresa cetățenilor din comună care i-au reclamat pe braconieri la poliție, după ce i-au văzut, în ultimele zile, fluturându-și armele, fără nicio jenă, pe străzi. Grav este că, unul dintre consătenii scandalagiilor, bănuit că i-ar fi reclamat la poliție pe cei reținuți, s-a trezit în acea seară cu două plase aruncate la poartă. În una se aflau trofee de vânătoare, iar în alta căpățâni de vânat, intrate în putrefacție.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi oameni ai legii din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat, miercuri dimineața, la ora 5.00, o percheziție domiciliară pe raza comunei Licurici, în baza unui mandat emis de Judecătoria Târgu-Cărbunești, la domiciliul a doi bărbaţi, de 58, respectiv 30 de ani, tată și fiu, ambii din localitate, bănuiţi de săvârşirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor.
De la locuința celor doi, situată la mică distanță de cea a primarului comunei Licurici și a paznicului de vânătoare Milu Drăgulescu, s-au ridicat două puști de vânătoare introduse ilegal în țară, din Franța, un pistol, cartușe și 15 kg de vânat obținut din braconaj, carnea fiind vândută, se pare, la restaurante cu profil vânătoresc. Inițial, polițiștii au luat la audieri trei suspeți, dar i-au reținut doar pe tatăl și fiul acestuia, unul fiind eliberat. Cel poreclit ,,Prigoană” ar fi revenit acasă, miercuri, și și-a manifestat, seara, zgomotos, bucuria că a scăpat, alături de niște prieteni. În fața locuinței acestuia s-au scandat lozinci care trebuiau să ajungă la urechile localnicilor care i-au reclamat la poliție pe braconieri. În acea noapte, o mașină de poliție de la Stoina, dar și o alta au patrulat, efectiv, în zonă pentru a evita potențiale incidente.

Mesaj de amenințare!
Poliția nu a putut ține totul sub control, dovadă că în acea noapte, un localnic a primit un mesaj straniu, iar un altul, care a dat declarații, miercuri, la poliție, a fost lăsat fără 6-7 găini, pe care respectivii le-ar fi sustras pentru a le consuma. Primul consătean a găsit la poartă o plasă în care se aflau niște căpățâni de căprioară intrate în putrefacție, și o altă plasă cu trofee similare cu cele găsite de polițiști, aruncate peste gard. Aceste trofee nu erau însă curățate.
,,A lătrat câinele, era ora 21.30, era întuneric afară, și am ieșit la poartă. Am reușit să văd o femeie cu un Mercedes cu numere de Italia care s-a dat jos din mașină cu plasa în mână și trăgea de portiera mașinii mele, parcate în fața porții, pentru a încerca să-mi introducă în autoturism plasa cu capetele de vânat. M-a văzut, pentru că am strigat la ea, a aruncat plasa și s-a urcat în mașină și a fugit. Am sesizat Poliția prin 112, iar la fața locului a venit o patrulă de poliție de la Stoina care a văzut plasa de lângă mașină și cea aruncată în curte. Nu au consemnat incidentul, dar mi-au zis să mă prezint cu ele la Poliția Târgu-Cărbunești, să dau declarație. Am fost audiat joi dimineața, iar polițiștii mi-au zis că vor veni după capetele ce mi-au fost aruncate pe proprietate, deoarece miroseau îngrozitor. Miercuri seara, nu doar eu am apelat la 112, ci și alte familii, vecini cu cei arestați”, a declarat unul dintre martorii din dosar. Omul spune că în fața polițiștilor au dat, joi, declarații și alți localnici din Licurici. Aceste declarații urmau a fi puse la dosarul penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești.

Braconieri cu acte
De altfel, familia Murgu, tată și fiu, au rămas și anul trecut fără armele de vânătoare tot pentru braconaj, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Târgu-Cărbunești. Localnicii spun încă, în ciuda trecutului lor penal, edilul local susținea familia Murgu, acesta locuind în vecinătatea locuinței infractorilor la o sută de metri. Edilul Drăgulescu ar fi ignorat faptul că cei doi adulți umblau pe stradă cu armele, cetățenii fiind speriați.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here