Dosar penal pentru vânătorul rătăcit

1245

Bărbatul de 80 de ani din comuna gorjeană Cătunele, care s-a rătăcit joi pe dealurile de lângă Motru, s-a ales cu dosar penal. Bătrânul a fost găsit de salvatori după circa două ore și jumătate de căutări. El a sunat la 112 și a anunțat că i s-a făcut rău. Starea bătrânului este bună, el fiind identificat pe fondul de vânătoare Motru, având asupra sa o armă de vânătoare, cu două cartușe nepercutate, de calibrul 12 mm.

Cum nu se poate să nu conștientizăm pericolul la care s-a expus, atât pe acesta, cât și pe alte persoane care puteau fi în zonă,  polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv, conform Legii 407/2006, privind Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic, întocmind un dosar penal în acest sens”, anunță IPJ Gorj.

Arma de vânătoare de calibru 12/2 mm și cele două cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar la domiciliul bărbatului nu au mai fost identificate alte arme și muniții. Bătrânul este deținător legal de armă de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here