Dosar penal pentru iubitul elevei însărcinate din Roșia de Amaradia

1050

Polițiștii din cadrul postului de poliție din Roșia de Amaradia s-au sesizat din oficiu, joi, cu privire la faptul că minora, din comuna Roșia de Amaradia, elevă în clasa a VII-a, la Liceul Tehnologic din localitate, este însărcinată.

”Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că minora de 14 ani ar fi însărcinată în 14-15 săptămâni, conform datelor aflate în evidența cabinetului medical din localitate. În cauză polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea situației, iar la definitivarea acestora să se propună soluție legală prin Parchet”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Reamintim că, minora din Roșia de Amaradia a rămas însărcinată cu un tânăr de 22 de ani din același sat al comunei, dar și faptul că familiile celor doi sprijină relația. Mama elevei eminente a fost cea care a anunțat oficial la școală starea fiicei sale, dar și faptul că aceasta își dorește să continue cursurile chiar dacă este gravidă în cinci luni. Mama fetei a anunțat diriginta că a aflat de sarcina fiicei când era deja avansată.
Tatăl tinerei a anunțat, de asemenea, că nu își dorește tragerea la răspundere penală a iubitului fiicei sale, deoarece acesta lucrează cu el la firmă.
Cu toate acestea, conform Codului Penal, tânărul major trebuie tras la răspundere pentru sex cu un minor, la data în care aceasta a rămas gravidă, eleva având doar 13 ani.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here