Dosar penal in rem pentru Tricotaje Motru!

2136

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au dispus începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un agent economic din municipiul Motru şi-a chemat angajaţii la muncă, deşi aceştia aveau simptome ale infectării cu COVID-19. În cauză este vorba despre fabrica de confecții de la Motru, cunoscută drept ,,Tricotaje”.

„S-a reţinut că, în perioada martie – aprilie 2020, reprezentanţii unui operator economic nu au respectat măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, solicitând prezentarea la locul de muncă a angajaţilor, cunoscând că aceştia prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, având drept urmare răspândirea acestei boli infecto-contagioase la alte persoane. În acest context s-a dispus începerea urmăririi penale in rem”, se arată într-un comunicat postat, joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Public. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Dosarul a fost întocmit la data de 30.04.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Este vorba despre dosarul nr. 375/P/2020, cauză în care organele de urmărire penală, în temeiul dispoziţiilor art. 292 Cod procedură penală, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here