Doi salvamontiști gorjeni și Recco participă la un curs privind managementul salvării din avalanșă

751

În aceste zile, doi salvamontiști gorjeni și patrupedul Recco se află la un curs în masivul Făgăraș. Nu mai puțin de 50 de salvatori montani participă la acțiune pentru a se perfecționa în domeniul salvării montane.

În perioada 10 – 14 decembrie, în masivul Făgăraș, în zona Bazei Salvamont Argeș – Cota 2000 Transfăgărășan, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, Consiliul Județean Argeș, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și GMSP 73 (Salvamont Savoia) organizează cursul “Comandament/management în accidentul montan/avalanșă” susţinut de către o delegație din partea salvatorilor montani din Savoia, compusă din: cpt. Fabian Desmartin (comandant), lt. Jeanlou Eberhart (consilier tehnic) şi plt. adj. Jordy Mege (instructor câini avalanșă).
Cursul va avea două module care se vor desfășura în paralel, unul de organizare a intervenției la avalanșă și unul de evaluare a unităților canine de avalanșă. La cel de-al doilea modul se va urmări şi integrarea unității canine, salvator montan+câine, în dispozitivul de căutare/salvare, modul la care sunt admiși doar salvatorii montani care au în pregătire câini de avalanșă și sunt certificați ca unitate canină de intervenție salvamont.
La acțiune participă peste 50 de salvatori montani din întreaga ţară acţiunea fiind o deosebită oportunitate pentru Salvamont România de a beneficia de ampla experiență franceză și a se perfecționa în domeniul salvării montane, între ei si doi salvamontiști gorjeni împreună cu Recco, câinele de căutare în avalanșe, din dotarea Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here