Doi elevi gorjeni, în febra sesiunii speciale a Bac-ului

613

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat a început, ieri, la Braşov, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit listelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, doi elevi gorjeni susţin sesiunea specială a Bac-ului. Este vorba de tenismena Raluca Elena Ciufrilă, care se pregăteşte pentru Turneul Internaţional de Seniori, şi handbalistul Constantin Bogdan Mănescu, care va participa la Campionatul European de Tineret. Ambii învaţă la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu.
Sesiunea specială este susţinută de absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat.
Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2016 este următorul: 16 – 17 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă; 18 – 19 mai – Evaluarea competenţelor digitale; 20 – 21 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 23 mai – Limba şi literatura română; 24 mai – Proba obligatorie a profilului; 25 mai – Proba la alegere a profilului şi specializării; 26 mai – Limba şi literatura maternă; 26 mai (până la ora 18.00) – Afişarea primelor rezultate; 26 mai (18.00 – 20.00) – Depunerea contestaţiilor; 27 iunie – Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here