Doi consilieri PNL i-au declarat război lui Cârciumaru

331

Refuzul Primăriei Târgu-Jiu de a oferi informaţii la doi dintre aleşii PNL a fost taxat dur de către consilierii municipali ai acestei formaţiuni politice. Instituţia condusă de social-democratul Florin Cârciumaru a fost astfel, recent, acţionată în judecată. Viceprimarul Aurel Popescu susţine, în schimb, că termenul legal nu a expirat, iar administraţia locală mai are la dispoziţie patru zile să răspundă la solicitarea liberalilor.

carciumaruParaschiv şi Eduard Berca susţin că au solicitat Primăriei Târgu-Jiu, în urmă cu peste 40 de zile, o listă cu toate clădirile şi terenurile libere aflate în proprietatea municipalităţii. După ce au aşteptat 30 de zile şi nu au primit niciun răspuns, ei au dat primăria în judecată. Informaţiile le-ar fi servit celor doi unor proiecte. “Am solicitat să ni se pună la dispoziţie o listă cu toate mijloacele de producţie aflate pe raza UAT a Primăriei Târgu-Jiu, o listă cu toate terenurile şi clădirile libere aflate în proprietatea instituţiei. Am primit răspuns peste câteva zile că este o solicitare destul de laborioasă şi vom primi răspunsul în 30 de zile ca termen legal. Au trecut peste 40 de zile de la data depunerii şi nici până acum nu am primit răspuns, motiv pentru care ne-am hotărât să ne adresăm Tribunalului Gorj pentru a solicita soluţionarea acestei cereri atâta timp cât Primăria Târgu-Jiu şi Consiliul Local nu au reuşit să emită acest răspuns către noi”, a spus Mihai Paraschiv.
Mihai_ParaschivColegul acestuia a menţionat că, Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu ar deţine o astfel de situaţie, însă reprezentanţii instituţiei nu ar dori, în opinia sa, să o pună la dispoziţia consilierilor PNL. “Această listă este importantă pentru că în baza ei avem de gând să demarăm cu mediul de afaceri autohton sau să punem la dispoziţia lor mjloacele din patrimoniul public şi privat în vederea demarării de proiecte. Trebuie să ştim ce are Primăria în patrimoniu, există o astfel de listă numai că nu vor să ne-o pună nouă la dispoziţie”, a precizat Eduard Berca.
A.Stoica

eduard berca fular (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here