Doi angajați ai Penitenciarului Târgu-Jiu, infectați cu noul coronavirus

919

Coronavirus la Penitenciarul Târgu-Jiu! Doi salariați au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunțat, sâmbătă, Administrația Națională a Penitenciarelor. Aceștia își desfășurau activitatea în sectorul administrativ.
În prezent, în penitenciar se derulează o anchetă epidemiologică. „Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu metodologia de intervenție a sistemului penitenciar, primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă, dezinfectarea tuturor spațiilor, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaților, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcției de Sănătate Publică competente.
În locul de deținere, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități”, a mai anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor.
Având în vedere dinamica accelerată a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel național, începând cu 20 iulie, se suspendă desfășurarea activităților lucrative cu persoane private de libertate la puncte exterioare de lucru. Totodată, pentru preîntâmpinarea oricăror situații de risc și pentru asigurarea continuității în activitate, angajații sectorului administrativ, din toate unitățile subordonate, vor relua exercitarea atribuțiilor de serviciu în program de lucru secvențial.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here