DNA a pus sub acuzare membri secţiilor de votare din Bâlteni

123

Membri a două secţii de votare din comuna Bâlteni, mai exact 12 persoane, au fost chemate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Bucureşti pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirile. Împotriva celor 12 persoane s-a început urmărirea penală pentru fraude la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Holul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti s-a umplut în câteva secunde, după ce 12 persoane, aduse cu duba Poliţiei, s-au prezentat în faţa procurorilor. Prezenţa lor a fost solicitată pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirile în dosarul referendumului. Printre membri celor două secţii de votare din comuna Bâlteni se află şi reprezentanţii Partidului Democrat Liberal care au făcut parte din aceste comisii.  Primarul comunei Bâlteni, Gheorghe Păsărin, a confirmat informaţia. “Cele 12 persoane fac parte din secţiile de votare care au funcţionat în comuna Bâlteni. Au fost chemate pentru a fi puse sub acuzare. Ce au făcut exact nu ştiu, ştiu doar că printre ele se află şi reprezentanţii PDL. Dacă cineva a votat în locul altei persoane sau dacă au greşit cu ceva, trebuie să se supună legilor”, a precizat edilul comunei Bâlteni.

Fraude prin…nerecunoaştere!
În urmă cu o lună, aproximativ 20 de anchetatori, procurori anticorupţie şi ofiţeri care lucrează pentru DNA, au descins pe uliţele comunei Bâlteni şi au întrebat, din poartă-n poartă, alegătorii dacă au votat şi dacă îşi recunosc semnăturile. Printre ei şi angajaţi care lucrează în cadrul Complexului Energetic Oltenia care, deşi s-au prezentat la vot, în faţa procurorilor nu şi-au mai recunoscut semnăturile. Şi asta pentru că, de teama liderilor de sindicat care-i ameninţaseră cu demiterea, şi-au dezlipit colantele cu menţiunea “votat”, astfel încât, în caz de control al cărţii de identitate să nu se poată dovedi prezenţa la vot. Apoi, în faţa procurorilor DNA au declarat că semnăturile de pe listele electorale nu le aparţin, întrucât nu s-au prezentat la vot. Au mai existat şi situaţii în care persoane aflate în străinătate s-au regăsit pe listele permanente din Bâlteni, unde apăreau că ar fi votat. Cei 12 membri ai secţiilor de votare sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie la legea electorală.
Gabriela Mladin
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here