Unul dintre salariații CEO a avut un mesaj pe Facebook pentru Constantin Bălăşoiu, membru în Directoratul companiei, cu privire la ce s-a întâmplat la Işalniţa în ultimii ani. Aici, CEO a investit milioane de euro pentru echipamente care să fie conform cerinţelor UE. Din cauza deprofesionalizării sistematice aplicate în această sucursală, echipamentele noi au fost distruse.
Administrația CE Oltenia a direcţionat mulţi bani pentru investițiile de la Işalniţa de care s-a ales praful, după cum reclamă salariaţii de acolo. Mai mult, fonduri de milioane de euro au fost alocate spre această sucursală deşi se ştia că este printre primele care îşi vor închide activitatea.
Cea mai eficientă termocentrală a CEO, lăsată de izbelişte
Nicio instituţie abilitată nu s-a arătat interesată de firul banilor ajunşi în Dolj, de modul în care s-au cheltuit ei. În sistemul energetic au fost oameni avizaţi care au observat cum fondurile ajungeau discreţionar în judeţul vecin, deşi termocentrala care avea nevoie de investiţii şi care se zbate de 10 ani să-şi retehnologizeze un grup, cea mai eficientă, cum este Termo Rovinari, era prioritară.
„Cum vă mai rabdă pământul?”
De toate acestea se face vinovat Bălăşoiu, în opinia unor salariaţi, mai ales că acesta a fost şef peste termocentralele din Dolj ani de zile: ,,Işalniţa e istorie. Un an e mult. S-au distrus echipamente în serie. Mori, ventilatoare de aer, de gaze, ventilatorul de 4 MW Booster, staţiile noi de 6 kv ale blocului 7 (noi nouțe) bubuite …toate făcute praf. Cine le plătește? Cine răspunde? Din banii Rovinariului sau a altor entităti? Cine va da bani să repare Boosterul la blocul 7? Cred că se apropie de un milion de euro să pună unul nou.
Bani să măreşti salariile la salariaţi nu aveţi, Bălășoiule!Dar pentru asemenea distrugeri pentru care plătim noi toți, sunt. Cum de vă rabdă, bă, pământul?”, a fost întrebat directorul.
M.C.H.