Distincție importantă acordată gorjeanului Bunoiu

1595

Gorjeanul Octavian Mădălin Bunoiu, prorector şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, a fost distins recent cu Ordinul Les Palmes académiques, în grad de cavaler, de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.
Mădălin Bunoiu a contribuit la dezvoltarea relaţiilor universitare şi ştiinţifice între Franţa şi România, este unul dintre cei mai buni specialişti în creşterea cristalelor și un apărător al francofoniei.
„Am avut onoarea ca alături de familie și alături de prieteni dragi, cărora le mulțumesc pentru că mi-au fost aproape, să primesc din partea Excelenței Sale, doamna ambasador Michele Ramis, distincția Les Palmes Academiques în grad de cavaler. Sunt bucuros de această realizare care, așa cum am spus și în discursul de la ambasadă, nu este recompensa unui efort individual, ci a unui efort colectiv și le mulțumesc pe această cale tuturor celor de la care am învățat și învăț zilnic”, a spus prorectorul Mădălin Bunoiu.
Ordinul Palmes Académiques este o distincție franceză, instituită pe 4 octombrie 1955 de președinția Republicii Franceze, reluând o tradiție creată de Napoléon Bonaparte pentru a-i onora pe membrii eminenți ai corpului universitar din Franța. Astăzi, această decorație recompensează persoane din învățământ care au adus servicii eminente educației, iar pe plan extern, celor care contribuie activ la apărarea și răspândirea limbii și culturii franceze în lume.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here