Dispeceri izolați la serviciu

1824

Dispecerii Distribuție Oltenia, compania care asigură alimentarea cu energie electrică în zona Olteniei și parțial Muntenia (județele Argeș și Teleorman), își desfășoară activitatea, de la 1 aprilie, în condiții de izolare la locul de muncă. Programul dispecerilor va fi de 8 ore/tură de serviciu, timp de o săptămână.

Serviciul de dispecerizare va fi efectuat săptămânal, cu jumătate din personalul disponibil, în condiții de izolare, la unul dintre sediile aferente activității. „Se vor asigura spații special amenajate pentru perioada de repaus/odihnă, cu toate dotările necesare (dușuri, locuri de dormit etc.), precum și asigurarea a trei mese calde pe zi, prin contractarea unui serviciu de catering. Se vor distribui periodic seturi de materiale de protecție (măști, mănuși, soluții dezinfectante), iar personalul de dispecerizare va fi izolat de restul personalului din clădire. De asemenea, după finalizarea unei săptămâni de lucru, dispecerii se vor deplasa către adresele de domiciliu, unde vor rămâne în izolare pentru încă o săptămână, când își vor reîncepe activitatea. Cealaltă jumătate a personalului de dispeceri, care nu este prezentă la tura de serviciu, va rămâne în izolare, la domiciliu, până la momentul intrării în tură”, anunță Distribuție Oltenia.
În plus, izolarea la locul de muncă se va realiza și pentru o parte dintre electricienii de exploatare stații, precum și pentru specialiștii SCADA. „La nivelul echipelor operative de electricieni din teren și a electricienilor exploatare stații de transformare, Distribuție Oltenia a intensificat măsurile de precauție, reducând la minimum posibil contactul prelungit cu personalul prestatorilor sau semnarea documentelor cu consumatorii de energie. Toate activitățile care necesită semnătura consumatorilor vor fi semnate individual de către personalul operativ, sub mențiunea situație de urgență. Totodată, operatorul a modificat programul electricienilor astfel încât aceștia să nu lucreze în echipe mai mari de două – trei persoane și să rămână riguroși în aplicarea și respectarea procedurilor de siguranță impuse de contextul actual (purtarea mănușilor și măștilor de protecție, efectuarea schimbului de tură în spații deschise, la distanțe mai mari de 2 metri, dezinfectarea mașinilor, respectiv a zonelor de lucru la începerea turei, renunțarea la folosirea mijloacelor de transport în comun, folosirea echipamentelor de protecție de unică folosință, a ochelarilor de protecție etc.)“, mai arată Distribuție Oltenia.
Compania asigură alimentarea cu energie electrică a circa 1,5 milioane de clienți din județele: Gorj, Dolj, Argeș, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Teleorman.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here