Dispariţie în glumă, căutări serioase pentru un puşti de 14 ani

436

DSCF1724O banală discuţie mai tensionată într-o familie din Schela s-a terminat cu „dispariţia” unui minor de 14 ani, singurul copil din casă, care, de fapt, mai mult s-a speriat şi a fugit din calea poliţiştilor. El a lăsat însă un bilet de adio care le-a dat de furcă oamenilor legii, dispuşi să facă orice efort pentru a-l găsi pe acesta înainte de a fi prea târziu.

Marian Gheorghe Purece este din localitatea Schela şi a dispărut de la domiciliu miercuri, în jurul orelor 15.30, poliţiştii fiind anunţaţi despre acest fapt după ora 19.00, după cum menţionează subcomisarul Nicolae Cârstina, şef Poliţia Bumbeşti Jiu. Timp de câteva ore părinţii nu s-au alarmat, dar în cele din urmă, odată cu lăsarea serii, au luat gluma în serios şi au sunat la 112, deşi, în cele din urmă, finalul a fost cu totul altul. Aproape 40 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi imediat în zonă, demarând căutări inclusiv cu ajutorul unor câini lup dresaţi pentru astfel de situaţii, căutările fiind oprite după miezul nopţii de miercuri spre joi, când rezultatele au fost negative. „Mama a considerat că minorul s-ar fi putut ascunde şi de aceea nu ne-a anunţat imediat. Dumneaei a găsit în casă un bilet, în care minorul menţionează că se considera oarecum neglijat şi îşi manifesta unele intenţii suicidale”, precizează Cârstina.

Marian Gheorghe Purece menţionează în biletul respectiv că îşi va pune capăt zilelor, biletul fiind semnat şi datat de către acesta. „Pa mami, mă duc la 3 metri sub pământ, astra vruiai, ca sa mă omor, să nu mă cauţi că nu mă găseşti. Te pup dunce, pa. Când am făcut o prote mai certat si nu mai pupat, mai uitat de tot, mai bătut, osă fie ma bine fara mine. Rămas bun mamă”, scrie minorul în biletul de adio, cu greşelile gramaticale de rigoare, el urmând luni să meargă în clasa a opta.

Politiştii au audiat în cursul noptii de miercuri spre joi zeci de localnici din Schela, însă nimeni nu l-a văzut pe Marian Gheorghe Purece, băiatul fiind căutat atât în zonele din împrejurimile satului, dar şi la cârciumile şi barurile de pe zeci de kilometri distanţă, inclusiv în gara Târgu-Jiu. Cercetările la faţa locului au fost coordonate de adjunctul IPJ Gorj, comisarul şef Ion Voinescu, acesta dispunând ca joi dimineaţa căutările să fie reluate cu efective sporite, în speranţa descoperirii lui Marian Gheorghe Purece în viaţă. Nu a mai fost însă nevoie de aşa ceva pentru că ieri dimineaţă, când a început să plouă, minorul a apărut acasă. Poliţiştii l-au lăsat să doarmă câteva ceasuri şi apoi l-au audiat, el mărturisind că s-a speriat când a văzut atâta poliţie la casa părinţilor săi. Cu câteva zile înainte, acesta furase nişte porumbei de la un fost poliţist, ieşit la pensie între timp, iar acum băiatul era convins că oamenii legii veniseră să îl aresteze. În privinţa biletului de adio, acesta fusese scris mai mult în glumă, pentru a-şi speria mama, gluma puştiului devenind o treabă cât se poate de serioasă pentru oamenii legii.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here