Discipolul lui Ponta nu pleacă, deocamdată, de la Gorj

252

radu teodorescuRadu Teodorescu, preşedintele TSD Gorj, este convins de faptul că valul de simpatie faţă de PSD a crescut în mod vizibil, după ce şeful său direct, Victor Ponta, a fost ales preşedinte al social-democraţilor.

Acesta vorbeşte despre numărul mare de cetăţeni care se vor înscrie în PSD, doar pentru Victor Ponta, dar şi despre faptul că nu a luat încă o hotărâre dacă va pleca alături de noul şef al PSD, la organizaţia centrală. Radu Teodorescu lucrează de câţiva ani cu Victor Ponta, fiind şeful acestuia de cabinet parlamentar de la Gorj.

Reporter: Au trecut alegerile şi Congresul. Dar, presupun, că se mai şi lucrează nu doar se sărbătoreşte…?
Radu Teodorescu: Bineînţeles. Prima intervenţie a PSD a fost de modificare a Ordonanţei de Guvern nr.34 prin care s-au stopat angajările. E o prostie că, timp de doi ani de zile, ca instituţie publică să nu poţi să faci nici o angajare. În contextul pe care îl impune actuala putere, ce perspective ar putea avea tinerii care termină un liceu sau o facultate? Trebuie să găsim o soluţie. De fapt acesta este rolul politicii de stânga pe care o promovăm, aceea de a oferi măsuri de protecţie socială. În acest caz, aceea de a ne proteja angajaţii şi să încercăm să găsim noi locuri de muncă.
Rep.: Care este, acum, atmosfera în cadrul organizaţiei judeţene?
R.T.: Noi suntem un partid destul de deschis. PSD a devenit pe parcursul anilor din ce în ce mai democratic, un partid în care membrii au avut şansa de a-şi exprima opiniile lor. În trecut eram acuzaţi de faptul că în partid se instaurează dictatura foarte uşor, sau că dictatura ar fi fost la ea acasă. Însă în decursul timpului am dovedit contrariul. Până la urmă asta este… Sunt persoane care au agreat ideea ca Victor Ponta s[ fie preşedinte dar sunt şi persoane care au agreat ideea ca Mircea Geoană să fie preşedinte. Este firesc să apară foarte mulţi care vor spune exact contrariul la ceea ce gândeau, că de fapt şi-l doreau pe Victor Ponta. A câştigat, iar acum vor fi foarte multe persoane care îl vor aprecia pe Victor Ponta pentru că este preşedinte. Până acum s-au făcut că uită de importanţa dânsului în partid şi şi-au adus aminte după Congres.
Rep.: V-a luat valul victoriei sau reuşiţi să rămâneţi cu picioarele pe pământ?
R.T.: Victor Ponta este o persoană cu picioarele pe pământ. Mai ales din punct de vedere economic. Ştim ce a făcut la tineret, într-o perioadă destul de critică, când Octav Cozmâncă a fost secretar general şi Adrian Năstase preşedintele organizaţiei naţionale şi era foarte greu să te baţi cu aceşti „monştri” ai organizării şi tacticii politice naţionale iar Victor Ponta a reuşit şi atunci să aibă rezultate. Şi acum încolo va avea rezultate foarte bune. De acest fapt sunt convins.
Rep.: Care au fost reacţiile din partea organizaţiilor de tineret de la celelalte partide politice?
R.T.: Reacţiile au început chiar din timpul alegerilor, nu numai după terminarea alegerilor. Sâmbătă noaptea spre duminică am fost sunat de peste 80% din colegii tineri preşedinţi de organizaţie care au urmărit întregul proces de vot. Au fost colegi tineri atât de la PD-L, PNL cât şi de la PRM, partidele importante de la nivelul judeţului Gorj care au trimis mesaje şi apeluri telefonice prin care am fost felicitaţi de alegerea făcută. Dar şi de la oameni fără apartenenţă politică. Săptămâna aceasta eu cred că se vor înscrie cel puţin 30-40 de persoane în Partidul Social-Democrat. În perioada următoare vor veni sute de persoane către PSD, ca membri sau ca simpatizanţi. În schimb, nu-i vom uita pe tinerii cu vechime în partid.
Rep.: Cum comentezi candidaturile pentru vicepreşedinţie ale lui Florin Cârciumaru şi Mugurel Surupăceanu?
R.T.: Victor Ponta şi-a dorit şi îşi doreşte cu adevărat ca Florin Cârciumaru să fie alături de dânsul în forurile superioare ale partidului şi sunt convins că va găsi o soluţie pentru a rezolva această problemă. Referitor la Mugurel Surupăceanu… Este şi el un deputat tânăr, mai are de învăţat şi el din politică la fel ca şi noi, ceilalţi colegi tineri. Scorul obţinut la Congres denotă acest lucru. Spre deosebire de Florin Cârciumaru, care, atunci , pe loc şi-a depus candidatura fără să îşi facă o campanie a obţinut 349 de voturi, mai tânărul Mugurel Surupăceanu a obţinut 199 de voturi. Dar, din punct de vedere al imaginii şi al interesului faţă de organizaţia de la Gorj, pe lângă cele 865 de voturi pentru funcţia de preşedinte, delegaţii au mai dat încă vreo 550 pentru vicepreşedinţi.
Rep.: Cu Victor Ponta preşedinte al PSD, situaţia s-a schimbat. Îl vei urma la Bucureşti sau vei rămâne, în continuare, în Gorj?
R.T.: Nu mă pot pronunţa, deocamdată. Această decizie o voi lua numai împreună cu Victor Ponta. Şi este normal să fie aşa.
A consemnat OANA PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here