Directorii lui Sarcină, audiaţi la Bucureşti! Şeful Succes, gata să demonteze toate capetele de acuzare

275

Verificările la firma de panificaţie a omului de afaceri gorjean, Nicolae Sarcină, sunt departe de a se finaliza, anchetatorii şi cei de la Antifraudă continuă să solicite, noi documente comerciale, legate de tranzacţiile societăţii, în aceste ultime zile. De asemenea, câţiva dintre salariaţii lui Sarcină, cei cu funcţii pe compartimentul financiar, contabil au fost chemaţi la Parchetul General pentru audieri. S-a discutat, în ultimele zile, şi de nişte percheziţii la domicilile unora dintre cei implicaţi, lucru care nu a putut fi confirmat oficial. Cert este că patronul Succes, Nicolae Sarcină, a ieşit cu un nou apel pentru salariaţi, în cursul zilei de joi. “Eu sunt un om responsabil, nu iresponsabil şi în calitate de acţionar 100% la Compania Succes fac un apel către toţi angajaţii să-şi facă datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până în prezent. Eu sunt un om cu credinţă şi nu mă arunc aşa cum s-a aruncat directorul general de la Enel de pe sediul instituţiei. Eu, împreună cu întreaga echipă, trebuie să demonstrăm nevinovăţia în toate capetele de acuzare iar prioritar este să dăm dările către bugetul de stat, salariile şi datoriile către colaboratorii noştri. Avem o istorie de peste 20 de ani şi nu am dezamăgit pe nimeni şi nici acum nu o s-o fac. Stăm la dispoziţia oricărui organ de anchetă cu tot ce au nevoie şi important este să nu perturbăm activitatea deoarece oamenii, salariaţii nu mai ştiu ce să creadă. Fac un apel la gorjeni să viziteze magazinele Succes. Asta dă dovadă că respectă, iubesc şi sunt clienţi fideli ai companiei Succes”, a declarat, public, Nicolae Sarcină.
Cert este că aceste controale nu au relevat evaziune de mari proporţii la firmele care se ocupă de panificaţie, dar anchetatorii continuă să scormonească prin actele financiar-contabile ale societăţii, şi în zilele următoare. În ultimele zile, patronatul a mai diminuat şi din perioda lungă de neplată a unora dintre salariaţi, fapt care a bucurat angajaţii.

DIICOT vizează un grup de 7. Prejudiciul 7 milioane de euro
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au efectuat în data de 27 noiembrie 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sediile principale/secundare a unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 7 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii.
Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii.
Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here