Directorii de agenţii se văd în continuare pe funcţii

325
Gorjenii aflaţi în fruntea unor agenţii guvernamentale de stat nu cred că îşi vor pierde posturile pe care le ocupă. Democrat-liberalul Marcel Hoară, colega sa Maria Moţa, precum şi social-democratul Claudiu Preoteasa, sunt şefi în diferite agenţii din subordinea Guvernului, premierul Emil Boc cerând o amplă restructurare a organismelor de acest gen.

Marcel Hoară conduce Agenţia pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale şi spune că el a realizat procesul de restructurare încă de la începutul anului. Democrat-liberalul a condus până atunci Agenţia de Dezvoltare a Zonelor Miniere şi afirmă că în februarie a realizat lucrurile pe care acum trebuie să le facă alte agenţii guvernamentale. Conform acestuia, Agenţia pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale nu va fi desfiinţată, mai ales că astfel de structuri există în toate statele europene.
Maria Moţa nu crede nici ea că Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse va fi desfiinţată. Agenţia a fost înfiinţată la solicitarea Uniunii Europene, iar Moţa spune că restructurarea ei presupune renunţarea la angajaţii din teritoriu, ANES având reprezentanţi în judeţe.
Agenţia Română pentru Investiţii Străine, la care Claudiu Preoteasa este vicepreşedinte, ar putea fi incluse în cele care vor dispărea în urma procesului de restructurare. Preoteasa afirmă că lucrurile nu au fost pe deplin clarificate, el considerând că instituţia are rolul ei în atragerea investitorilor străini şi în prezentarea oportunităţilor pe care le au aceştia în a-şi deschide noi afaceri în România.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here