Directoreasa puşcăriei din Târgu-Jiu, deleagă funcţia prea grea! – Niţoiu, înlocuită cu Alin Popescu

502

penitenciarFosta şi viitoare purtătoare de cuvânt a Penitenciarului Târgu-Jiu, Raluca Niţoiu, care de scurt timp deţine funcţia de director al Penitenciarului Târgu-Jiu, până la organizarea concursului pe post, a renunţat la finalul săptămânii trecute la sarcina prea grea. Obligată să plece urgent la Craiova, localitate unde domiciliază, Niţoiu a lăsat şefia închisorii pe mâna inspectorului Alin Popescu.

Schimbul s-a făcut doar pe o perioadă de doar două zile, Niţoiu ,,avansându-l”, în atare condiţii, director de penitenciar pe Popescu.

Penitenciarul Târgu-Jiu nu mai are, de ceva vreme, purtător de vorbe. Asta şi pentru că Raluca Niţoiu, ocupanta postului, se văzu, peste noapte, directoreasă peste puşcărie şi nu mai are vreme de conferinţele de presă ori de comunicatele pe care-ar trebui, în acest caz, să le aprobe chiar ’mneaei. Sau să renunţe la funcţia de purtător de cuvânt pe care însă şi-o doreşte şi pe când nu va mai fi directoreasă. Ca acum. În aceste condiţii cine să anunţe presa că Niţoiu nu mai este director la Penitenciar, ci Alin Popescu? Ce-i drept pentru scurt timp, scurt şi nesemnificativ pentru porta-vocea închisorii.

Cum şi-a rupt gâtul directorul Marin Calotă

Interesant este că Niţoiu îl promovează pe Alin Popescu, în vreme ce fostul director al închisorii, Marin Calotă, a făcut cu totul şi cu totul altceva. Astfel, pe vremea când deţinea funcţia de director la Penitenciarul Târgu-Jiu, comisarul Marin Calotă, ca un om ordonat şi specializat în Pază şi Ordine, gândea că are un caz de rezolvat. Cel cu incompatibilitatea dintre soţii Angela şi Alin Popescu. Zis şi făcut. A cerut la ANP plecarea din unitate a familiei Alin şi Angela Popescu. Pe motiv că nu se poate lucra cu ei în unitate. Şi, uite-aşa, a plecat… el! Chiar dacă legal, directorul Marin Calotă avea dreptate! Toată lumea ştia că Alin Popescu îşi face veacul mai mereu pe la Secţia condusă de soaţa sa. Angela Popescu e mare comandantă de Secţie, după ce s-a instruit, tot ca şefă, pe la reeducare. Başca faptul că se implică în realizarea meniului la Popota cadrelor, iar cei de la ANP nu au uitat priceperea cu care se implica precum un Mare Maestru în arta culinară, făcând experimente culinare deosebit de apetisante. Spre nemulţumirea, curios, a celor care servesc masa.

Mărirea lui Alin Popescu, director pentru două zile!

În haosul aproape generalizat, de când directoreasă s-a văzut nu Coana Chiriţa, ci chiar Coana Raluca Niţoiu, s-a mai petrecut o avansare. Ce-i drept, temporară. Cum Inspectorul Alin Popescu se remarcase pentru modul profund original în care a gestionat greaua situaţie de criză, când agentul Dumitru Vlădulescu se prezentase, a doua oară, băut la serviciul de pază din foişor, cu ditamai mitraliera dotată cu 50 de cartuşe! Folosind etilotestul, inspectorul „demonstrase” că 0,03-0,04% e puţin şi agentul Vlădulescu „merită” iertăciune. Pentru isprava aiasta, directoreasa Raluca Niţoiu a întocmit o decizie de zi pe unitate prin care l-a „avansat” pe inspectorul Alin Popescu, director al puşcăriei, numa’ două zile, la sfârşitul săptămânii trecute. Ca să poa’ să dea o fuguţă şi ea până acasă. La Craiova.

De ce bea Mitică Vlădescu?

Se zice că unul dintre fraţii lui Alin Popescu, subofiţerul de Pază Nicolae Popescu la puşcărie ar fi făcut, zice-se, Facultatea de educaţie fizică şi sport. Motiv ca să ceară în instanţă spor de studii superioare, cerându-şi un drept pe nedrept! Supărat nevoie mare, Mitică Vlădulescu se îmbată. Cică de-aia, neavând şi el un masterat, face numai foişor.

Penalizări ale statului român: 598.000 euro şi 10.000 CHF!

S-a dat, recent, publicităţii situaţia cu privire la condiţiile improprii de cazare din penitenciarele româneşti. Din pricina cărora statul român plăteşte penalităţi, stabilite de CEDO, de… numai: 598.000 euro şi 10.000 CHF. O asemenea situaţie se petrece şi la Penitenciarul Târgu Jiu, la prima dintre camerele puşcăriei. Unde sunt cazaţi nu mai puţin de 70 deţinuţi pe vreo 70 mp suprafaţă. În timp ce normele şi cerinţele legale impun un minim de 4 mp pentru fiecare deţinut! Şi unde mai punem că aceşti 70 de deţinuţi lucrează, incredibil, la confecţionarea de pantofi în spaţiul în care-şi duc viaţa, dar în care, în acelaşi timp, şi dorm. După ce abia că se mai pot şi mişca printre paturi, saci cu materiale ori încălţăminte, mai grav este că aerul e pur şi simplu irespirabil datorită tratamentelor chimice ale materialelor utilizate.

„Avansări” în lipsă, dar ilegal!

Aparent fără nicio vină, inspectoreasa Valentina Flitan, a devenit Şefă de Birou peste psiholoage, ca urmare a promovării concursului desfăşurat, fiind numită pe funcţie la finalul săptămânii trecute. Cu toate că domnia sa se află în concediul pentru creşterea copilului şi, mai ales, că este în continuare urmărită penal! Necăjită foc este, colac peste pupăză, cealaltă contracandidată – Raluca Dobriţan. Ştiţi care, fata cu grătarele de la Drăguţeşti, care o mai vede, din când în când, prin unitate şi nu se abţine, cu răutatea specifică unor astfel de fete: „Ce faci fată? Mai venişi şi tu pe la noi?”

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here