Director reclamat că îşi bate elevii

363

DSCF2649Directorul şcolii din Teleşti are de dat azi explicaţii unei comisii care va veni în biroul său, după ce Inspectoratul Şcolar Gorj a decis să deschidă o anchetă la unitatea de învăţământ.

Directorul în cauză apare într-o filmare făcută de un elev cu telefonul mobil în timp ce loveşte un alt elev cu palma în cap, şeful instituţiei de învăţământ spunând că ar fi vorba de o „făcătură” menită să îl îndepărteze din funcţia pe care o ocupă de câteva luni. Interesant este că şi filmarea cu pricina datează tot de câteva luni, ieri când jurnaliştii au mers la şcoală pentru a-i cere un punct de vedere acesta interzicându-le reprezentanţilor mass-media accesul în unitatea de învăţământ fără o justificare temeinică.

Directorul Octavian Cornoiu a fost reclamat de către Georgică Bărboi, al cărui fiu este în clasa a şaptea, bărbatul susţinând că băiatul nu mai vrea să meargă la şcoală din cauza problemelor pe care le are. Bărboi a mers ieri şi la şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde a stat de vorbă cu adjunctul Gheorghe Mitescu, bărbatul spunând că nu a mai depus o reclamaţie scrisă după ce a aflat că Inspectoratul Şcolar deschide oricum o anchetă. Cornoiu şi Bărboi s-au certat, ieri, la intrarea în şcoală, directorul negând însă că ar avea ceva cu elevul care l-a filmat. Directorul şcolii Teleşti spune că filmuleţul în care apare ridicând mâna pentru a lovi un elev este „trucat”, el susţinând că sunetul ar fi diferit de conţinutul video, pe imagini putându-se însă vedea cum acesta loveşte, nu foarte tare, un elev.

Inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu declară că ancheta care va începe azi va avea în vedere situaţia de ansamblu a şcolii din Teleşti, Octavian Cornoiu fiind director interimar în fruntea instituţiei de la începutul actualului an şcolar.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here