Directoarea de bancă rămâne în arrest

134

Tânăra directoare adjunctă de la Romexterra Bank, Ana-Maria Moraru, acuzată de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, va rămâne în arest următoarele 29 de zile. O instanţă a Tribunalului Gorj a respins recursul formulat de aceasta ca fiind nefondat.

Judecătorii Tribunalului Gorj au decis vineri respingerea recursului formulat de directoare împotriva deciziei Judecătoriei Târgu-Jiu de a emite mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele Anei Maria Moraru.

Într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se oferă şi detalii despre activitatea infracţională a directoarei. “Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus, la data de 27 iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpată, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, în calitate de administrator de cont şi, respectiv, director adjunct la MKB Romexterra Bank – Sucursala Târgu-Jiu, în perioada 2008-2010, în mod repetat, prin falsificarea registrului de casă, şi-a însuşit sume de bani din casetele de valori ale ATM Bustuchin, ATM Petrom şi ATM de la sediul băncii, în valoare totală de 170.000 de lei. De asemenea, s-a mai reţinut că în aceeaşi calitate şi în aceeaşi perioadă şi-a însuşit suma totală de 103.527,99 lei reprezentând contravaloarea creditelor acordate unui număr de 19 clienţi ai băncii”, se precizează în comunicat.

Drept urmare, Ana-Maria Moraru va rămâne în arestul poliţiei o perioadă de 29 de zile, urmând ca apoi, procurorii să decidă dacă vor solicita prelungirea mandatului de arestare.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here