Din greşeală în greşeală spre înfrângerea finală!

458
Aş fi dorit să-i adresez o scrisoare deschisă încă preşedintelui Traian Băsescu şi, evident, candidatului PD-L la alegerile prezidenţiale care bat la uşă.

Totuşi, între un motto furat din înţelepciunea unui om politic şi diplomat adevărat al acestei naţii şi intenţie s-a interpus un dialog cu scriitorul bucureştean Ion Mazilu-Crângaşu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, una şi aceeaşi persoană cu jurnalistul de aleasă nobleţe sufletească Virgil Mazilu, trăitor prin ţara cu cea mai puternică economie şi democraţie din lume, absolvent al unei facultăţi de ziaristică din Statele Unite ale Americii, de unde-a revenit după Revoluţie.

Nici domnia sa şi nici subsemnatul nu am intrat în posesia cărţii Prădarea României, scrisă de Victor Gaetan şi Ciprian Nastasiu, scoasă de editura IMPACT ASSOCIATES, Washington, DC, a cărei variantă în limba română se găseşte începând de ieri pe piaţă. Mă rog, volumul este subintitulat “Cum pradă Traian Băsescu România, crima organizată şi interesele externe”. Ar mai fi de citat multe de pe pagina de gardă a cărţii, iar coperta a patra este şi ea revelatoare. Lângă o fotografie cu arestarea lui Omar Hayssam, Ciprian Nastasiu face dezvăluirea ucigătoare „O spun cu toată responsabilitatea: când Omar Hayssam vorbea de profesor, vorbea de preşedintele României”. Mai jos, sub o altă fotografie, în care Ciprian Nastasiu este prezentat la sediul Secret Service USA în 2008, se mai afirmă că „În acel an, DIICOT şi Nastasiu au colaborat cu o echipă americană la arestarea celebrului traficant internaţional de arme Viktor Bout”!. Tot în acel an, adică în 2008, investigaţiile de crimă organizată şi securitate naţională conduse de Nastasiu s-au apropiat de oameni de încredere ai lui Băsescu. Şi chiar de preşedintele României. Nastasiu a fost atunci îndepărtat din procuratură.
Nu ne propunem trecerea în revistă a conţinutului cărţii demascatoare realizată de scriitorul româno-american Victor Gaetan şi de către anchetatorul lui Omar Hayssam, nimeni altul decât Ciprian Nastasiu. Anchetatorul omului de afaceri sirian aduce probe certe privind implicarea lui Traian Băsescu în regizarea fugii din faţa legii a posesorului unei averi imense – Omar Hayssam. Implicat, ca şi preşedintele Traian Băsescu în regizarea şi realizarea mincinoasei arestări a ziariştilor români, se ştiu ei care, în Irak. Mă rog, cele 3-4 milioane dispărute cu ocazia presupusei răscumpărări, bani daţi de statul român, sunt un mezilic. Şefii SRI şi SIE de atunci au fost discreditaţi cum trebuie, Omar Hayssam a plecat şi este bine mersi, iar despre averea lui din România se zice că jumătate ar fi încăput pe mâna celui care de vreo cinci ani mimează salvarea naţiei. Dacă nu e clar, se zice că din acea avere neconfiscată de stat s-a înfruptat chiar „Profesorul” Traian Băsescu!
Prin scandaluri permanente, cel ce se dădea preşedinte-jucător a condus ţara spre criză, cu mult înainte de a se instaura criza pe plan mondial. Iar apoi, când se ştia că va veni, l-a instalat pe nepriceputul Emil Boc drept prim ministru, el fiind absolut impotent. Şi doar un bun executant al ifoselor demagogului (dez)interesat din Dealul Cotrocenilor.
Reputatul meu amic, Virgil Mazilu, afirmă cu năduf, ca un bun român, că el dacă ar fi în locul lui Băsescu, s-ar retrage din competiţia pentru un nou mandat. Dar, ţi-ai găsit! Pe omul Ion Mazilu, tot dacă ar fi în locul împăratului Traian, l-ar durea în cot de cartea celor doi. Mai ales că Mircea Geoană a declarat că l-ar menţine pe Traian Băsescu cu o pensie prezidenţială liniştită şi i-ar garanta libertatea. Ştiindu-se că preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu avea habar la acea vreme, a declaraţiei sale mărinimoase, de scandalul ce va fi provocat de cartea despre aventurile necurate ale preşedintelui-procuror. Care mai are vreo cinci capete de acuzare de care i-ar putea fi o groaznică frică după înfrângerea în alegerile prezidenţiale. Geaba mai vrea el o dată. S-ar repeta, la scară mai mică, situaţia în care Boris Elţîn s-a dat la o parte iar Vladimir Putin i-a asigurat fostului Ţar de la Kremlin liniştea bătrâneţilor.
*
În aceste cumplite condiţii, talk-show-ul fără substanţă de la Cluj, dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu, în care amândoi interlocutorii au făcut slalom printre şomaj şi sărăcie, bălăcărindu-se mai ales pe tema dragă lui Zeus – femeile, rămâne o semifinală eşuată.
Tare mi-e teamă că apariţia cărţii dezvăluire îl va da peste cap pe Băsescu, iar anunţata dezbatere serioasă propusă de Mircea Geoană, şi confirmată de Victor Ponta, în mediul academic de la ASE Bucureşti, de miercuri, la ora 18, nu va mai avea loc.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here