Din eroarea autorităţilor locale – Locuitorii din Borăscu, obligaţi să achite un plus de taxe şi impozite

197

Autorităţile locale ale Primăriei Borăscu sunt acuzate de localnicii comunei că au impus un cuantum greşit al taxelor şi impozitelor pe anul 2011 şi 2012, motiv pentru care acum sunt obligaţi să scoată alţi bani din buzunar. Sumele pentru unii localnici ajung chiar şi la 500 de lei. De altfel, eroarea autorităţilor a fost constatată şi la o verificare a Curţii de Conturi, care a stabilit că autorităţile din Borăscu ar fi impus taxe şi impozite pentru o zonă defavorizată de tip D deşi satele din Borăscu se clasifică diferit.

Localnicii din comuna Borăscu sunt obligaţi, în prag de iarnă, să achite o diferenţă de taxe şi impozite, urmare a unei erori a autorităţilor locale. Oamenii nu au primit încă somaţiile de plată la domiciliu, dar au fost informaţi de consilierii locali că vor avea câteva sute de lei de plată, în funcţie de terenurile, clădirile şi maşinile pe care le deţin. Unii susţin că se aşteaptă să plătească chiar şi 500 de lei, diferenţa de impozit, pentru cei doi ani. “Eu am achitat la timp taxele şi impozitele pentru anii 2010, 2011, am beneficiat chiar şi de bonificaţiile în cauză deoarece am plătit la începutul anului. Acum o să mă trezesc că trebuie să achit câteva sute de lei în plus pentru că au greşit unii zona defavorizată în care satul meu se clasa. De ce nu plătesc ei. Şi nici că ne spun ceva, ţin totul la secret că e campanie electorală”, se plânge unul dintre localnici.

Defavorizată D, dar real B
Localnicii susţin că problema diferenţei de impozit au aflat-o de la consilierii locali din Borăscu, informaţi de neregulile depistate la controlul Curţii de Conturi. “Ştim că s-au depistat neregulile şi trebuie să dăm banii. Nu înţeleg de ce nu ne informează oficial şi pe noi. Şi de ce a trebuit să treacă doi ani să se clarifice că am plătit mai puţine taxe şi impozite decât este real”, a declarat şi o localnică. În ce priveşte informaţiile oficiale, acestea lipsesc cu desăvârşire, la telefoanele primăriei nu răspunde nimeni iar primarul Costantin Ţucu nu a putut fi contactat. Până la clarificarea situaţiei, localnicii precauţi şi-au pregătit banii pe care trebuie să îi pună pe tavă autorităţilor. Vor plăti dar ameninţă cu scandalul, deoarece vina erorii nu le aparţine, ei cerând ca funcţionarii vinovaţi să fie traşi la răspundere.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here