Din decembrie – Schelele Primăriei Târgu-Jiu țin umbră unui bloc de pe strada Unirii

319

Comercianții de la parterul unui bloc situat în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, pe strada Unirii, dar și locatarii imobilului sunt revoltați pe reprezentanții primăriei orașului, deoarece din decembrie anul trecut, de când s-au finalizat lucrările de reabilitare termică a clădirii, schelele firmei care a prestat lucrarea au rămas atârnate de construcția cu etaj. Agenții economici susțin că schelele le-au redus semnificativ numărul de clienți, care evită să le mai treacă pragul, în timp ce locatarii sunt supărați că schelele și pânza cu care sunt acoperite le împiedică intrarea luminii în case. Deși, joi, li se promisese ridicarea schelelor, angajații firmelor de la parterul blocului susțin că nu au văzut nici țipenie de muncitor pe lângă acestea.

Blocul situat vizavi de Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” are la parterul său o unitate a Loteriei Române, o bijuterie, vreo două case de amanet, un second-hand, dar și alte unități comerciale cunoscute în centrul orașului. Comercianții sunt însă revoltați de prezența schelelor deasupra intrării în unitățile lor comerciale și asta deoarece lucrarea s-a finalizat încă din decembrie anul trecut.

“Și patronul nostru a cerut Primăriei Târgu-Jiu, de mai multe ori, să se ia schelele tot pentru că nu se lucrează de anul trecut, dar nimeni nu l-a băgat în seamă”, a declarat, joi seara, angajata unui amanet, situat la parterul blocului de pe Unirii, spunând că numărul clienților unității s-a redus semnificativ, deoarece oamenii nici nu mai văd intrarea în unitate din cauza barelor de metal situate la stradă.

Femeia a declarat că nu a văzut nici țipenie de angajat prin zonă, joi, care să fi mișcat vreo schelă, deși auzise încă de săptămâna trecută că municipalitatea făcuse promisiuni în acest sens. “Am mai văzut acum câteva zile doi muncitori intrând în scară, în rest nimic de luni de zile”, a mai spus aceasta. O salariată de la magazinul de produse second-hand a declarat și ea același lucru, spunând că nu înțelege de ce schelele mai stau atârnate de bloc, dacă lucrarea e gata de o jumătate de an.

“Astăzi(n.r. joi) nu a venit niciun muncitor nici pe schele, nici pe lângă. Nici nu știam că se va mișca ceva pe aici. Schelele stau goale încă de anul trecut” , a declarat angajata.

Salariata unei bijuterii a spus același lucru, menționând că deși s-a tot promis săptămâna trecută că municipalitatea va interveni și va îndepărta schelele, nici în prezent nu s-a văzut nimic, schelele masive rămânând în același loc, transformându-se chiar într-un obiect de decor.

Primăria promite remedierea problemei
“Blocul situat pe strada Unirii numărul 14 din municipiu a fost cuprins în programul de reabilitare, iar lucrările au fost finalizate săptămâna aceasta. Urmează ca zilele viitoare reprezentanții firmei care s-a ocupat de reabilitare să vină la fața locului pentru a demonta schelele folosite pe durata întregului proces.”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Anamaria Ianc. Comercianții, dar și locatarii imobilului spun că le mai dau răgaz câteva zile reprezentanților primăriei să rezolve problema, săptămâna trecută adresându-se unui avocat, urmând să solicite municipalității daune pentru situația creată. Agenții economici susțin că pot veni în instanță cu martori și date financiar-contabile care să demonstreze că schelele le-au redus veniturile lunare.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here