Dian Popescu nu are loc în PNL

1198

Fostul preşedinte al ALDE Gorj, Dian Popescu, nu e dorit în PNL, partid pe care l-a părăsit în urmă cu mai bine de trei ani, fiind „răpus” atunci de condiţiile de integritate stabilite de formaţiunea liberală.

Întrebat despre o eventuală revenire a lui Dian Popescu în Partidul Național Liberal, preşedintele Dan Vîlceanu a precizat că nu a purtat vreo discuţie în acest sens cu fostul senator. A recunoscut, însă, că ar fi persoane care s-ar opune reîntoarcerii lui Popescu în partid. „Nu am avut discuţii de genul acesta. Dacă ar fi un om care nu a mai făcut politică sau care a făcut politică până la un nivel mai mic într-un partid sau altul şi s-ar înscrie în PNL, foarte bine, e binevenit, dar în momentul în care ai de-a face cu oameni care au deja un nume în politică, lucrurile acestea se discută în Biroul Permanent Judeţean. Există şi persoane, şi nu are rost să ascund acest lucru, care probabil s-ar opune ca Dian Popescu să intre în Partidul Naţional Liberal. Dar, repet, discuţia aceasta nu am avut-o. Nu există o solicitare din partea dânsului să vină la noi. E doar o speculaţie în acest moment”, a comentat Vîlceanu.
Nu trebuie însă uitat faptul că atunci când şi-a anunţat demisia din PNL, la sfârşitul lunii decembrie 2015, Dian Popescu susţinea că organizaţia de la Gorj a ajuns pe mâna unor persoane care nu au nicio legătură cu liberalismul. Aceeași organizație care decidea excluderea lui din partid pentru că nu respecta condițiile de integritate, având o condamnare pentru trafic de influență.
„Nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusă de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul. (…) PNL Gorj este condus de foşti membri ai PSD şi PP-DD”, declara Dian Popescu, făcând referire la trecutul politic al co-preşedinţilor de atunci Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu.
„Nu voi renunţa la politică”, susţine, acum, demisionarul Dian Popescu, care neagă „informaţiile” potrivit cărora ar fi semnat deja adeziune la Pro România. „Dacă mi-am dat demisia din ALDE nu înseamnă că am renunţat la politică sau că plec imediat într-un alt partid”, a spus Popescu, care nu a ascuns faptul că are o relaţie bună cu deputatul de Gorj Victor Ponta, preşedintele Pro România.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here