Dian Popescu, demisie din ALDE. Iordache: E o gargară!

4140

Fostul președinte al ALDE Gorj, Dian Popescu, a demisionat din partid. În scrisoarea de demisie, înaintată conducerii centrale a partidului, Popescu explică motivele gestului său: excluderile din ALDE Gorj și promovarea de oameni incompetenți în funcții, în special la Ministerul Energiei. „Nu mă interesează demisia lui Dian Popescu. Este o gargară”, ne-a declarat președintele ALDE Gorj, Ion Iordache.

„Nu voi sta departe de viața politică”, spune Dian Popescu, care acuză noua conducere a ALDE Gorj de epurări politice. „Sper ca demisia mea să oprească excluderile membrilor din organizația Gorj, membri care au cheltuit resurse financiare și timp pentru ca filiala județeană să se poziționeze pe locul al șaselea la nivel național și în același timp au adus un aport substanțial la înscrierea partidului în alegerile parlamentare, prin numărul mare de semnături adus”, scrie Dian Popescu în demisie.

„E o problemă cu Dian Popescu”

Deși nu a fost operată încă nicio excludere în ALDE Gorj, Dian Popescu spune că vor fi dați afară doi dintre apropiații săi. „Eu mi-am dat demisia din ALDE cu data de 22 februarie. Se pregătește excluderea lui Edi Lădaru, se vrea schimbarea lui Muja (n.r. vicepreședintele Consiliului Județean, Nicolae Muja), e o problemă cu oamenii care au muncit în partidul acesta. E o problemă cu Dian Popescu. Eu nu mai sunt în conducerea ALDE Gorj, sunt membru al Biroului Central Național, ales”, a declarat fostul senator Dian Popescu. Mai mult, acesta susține că, la nivel central, conducerea ALDE a numit oameni incompetenți în funcții, în special la Ministerul Energiei. „Este un atac la siguranța energetică națională din cauza incompetenților numiți în funcții în marile companii energetice din subordinea Ministerului Energiei. Nu este cazul CE Oltenia”, a precizat Dian Popescu. Acesta a anunțat că nu va sta departe de viața politică, dar „momentan” nu este interesat de „nicio ofertă politică”. Surse politice vehiculează ideea că Dian Popescu i se va alătura fostului premier Victor Ponta, în partidul Pro România.

Urmează excluderea lui Lădaru
Într-adevăr, ALDE Gorj va face o mutare politică: consilierul municipal Lădaru va fi exclus. Ion Iordache, președintele interimar al ALDE Gorj, ne-a declarat că, oricum, Dian Popescu nu era un membru activ al organizației județene, nefiind interesat de demisia publică a fostului senator.
,,Eu nu am cunoștință de această demisie publică a lui Dian Popescu. El nu era un membru activ de partid, declarând de mai multe ori că este spectator. Nu are nicio importanță demisia lui pentru noi. Legat de excluderi, noi ne dorim ca oamenii care activează în ALDE Gorj și vor să se implice în acest partid să fie alături de noi. Categoric, cei care aduc prejudicii de imagine partidului vor fi excluși. Am propus deja ca Edi Lădaru să fie exclus deoarece nu respectă deciziile partidului, iar în ceea ce privește munca politică a avut la dispoziție un cartier din care nu a luat o adeziune. Nu participă la ședințele organizației, ca și Dian. Când nu participă, el nu face parte din echipa ALDE. Pentru noi, acești oameni care nu sunt activi nu există ca și membri de partid”, a punctat Iordache.
Întrebat dacă demisia lui Dian Popescu va anula viitoarea excludere a consilierului municipal Lădaru din partid, Iordache a dat un răspuns negativ: ,,Nu ne oprește demersul lui Dian, pentru că Dian nu există ca și membru al organizației de la Gorj. Nu a venit la ședințele organizației, arătând că face pe finul observator de la distanță. Ar fi trebuit să vină să pună mâna la treabă. Este o gargară!”.
Irina IRINOIU
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here