Dialogul surzilor

405
Ăl de se pretinde apărătorul Constituţiei violate de El, individual, şi, în grup, de, din ce în ce mai minusculul, pdl, câtui ziulica şi noaptea de mare (în ultimii şi cei mai grei cinci ani), şi neapărat al interesului naţional nu mai are nici o ruşine.

Ciuma Băsescu sau a lui Vodă Caragea, cum vreţi să-i ziceţi, se dovedeşte mai a naibii decât gripa nouă, cum i se mai spune gripei porcine dată de virusul AH1N1. Oricâte consultări ar avea cel din capul trebii cu partidele parlamentare, el tot cum îl taie capul face. De vreo cinci ani a creat crize şi le-a dovedit pe toate. Scandalagiul din Dealul Cotrocenilor ne-a dat circ şi n-a făcut altceva decât să se dea preşedinte-jucător, cum îi place să-şi spună la finalul mandatului din timpul autointitulatului regim Băsescu. Criza economică a venit clocită gata de la alţii şi-l dărâmă ca pe un nepriceput fără vreo soluţie. Că interimarul şi demisul Emil boc este cea mai proastă dintre toate.
Perversul, alunecosul Traian Băsescu trebuie azvârlit peste bord şi aruncat la rechini. A venit vremea să ne dăm seama că şi rechinii sunt mai blânzi şi mai buni, mai utili decât un marinar veşnic aghesmuit şi plecat cu pluta pe meleaguri carpatine. Fie că rechinii se numesc Mircea Geoană, Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Sorin Oprescu ori omul cu mai multe feţe Dinu Patriciu. Chiar şi un Sorin Roşca Stănescu sau un Sorin Ovidiu Vântu au şi ei părţile lor bune.
Poeţii şi actorii de o anume formaţie ar putea crede că ţara a ajuns într-un asemenea hal sau haos că numai Garda şi Căpitanul ne-ar mai putea salva de la pieire. Fals! Extrem de fals şi, mai ales, de periculos.
Pentru cei care mai credem în democraţie, aceasta nefiind dictatura banului şi a prostului gust ori a lipsei de bun simţ, aşa cum o practică de ani de zile Traian Băsescu şi pdl-ul creat de Petre Roman spre îmbuibarea unor lachei ca Berceanu, Videanu, Blaga, Udrea Cocoşului de Băsescu, şi câţi or mai fi, există şi altă cale. Vorba clasicului furtişagului electoral Traian Băsescu: „Nu vor putea fura ei cât putem să votăm noi”. Aşa că, merită să ne păstrăm speranţa în mai bine. Pornind cu toţii la urne în 22 noiembrie şi pe 6 decembrie.
Cel ce mimează cel mai bine (anti)democraţia şi invocă legalitatea nu-i altul decât vechiul şi noul mincinos Traian Băsescu. Nici că se putea sfidare mai mare a bunului simţ decât desemnarea drept prim ministru a unuia din fraţii Negoiţă. Şi dacă Băsescu pretinde că ştie cine este în spatele unuia sau altuia, ne-am lămurit şi cu spălătorii de bani ce fac parte din clanul Negoiţă. Liviu, pe prenumele lui, cel mai ales dintre fraţi, s-a distins prin afaceri legalo-penale pe teritoriul sectorului 3 al Bucureştilor. Dacă acesta e asul din mâneca Băsescului, Zeus ne-a luat de fraieri încă odată. S-a-ntins prea mult pelteaua şi rămâne cum am stabilit. Ne-om duce singuri crucea, sub tiranicul cuplu Băsescu-Boc, ca unii ce ne merităm soarta. Măcar până la alegeri!
Vorba poetului şi universitarului Ion Popescu-Brădiceni: „Degeaba se închipuie Traian Băsescu un Iona. El este doar marinarul ce se cere aruncat din corabia lui Noe!”
P.S. Ieri, am intrat în rândul moşilor şi am schimbat prefixul cu şase în româneşte şi 6 pe arăbeşte. Să fiu înţeles, era să uit. Azi este ziua unui alt Scorpion, ceva mai de soi decât Băsescu, care se cheamă Sorin Oprescu. Cetăţean român primit la Vatican de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea. Unul ce-a realizat ca primar general al Bucureştilor, în doar un an şi jumătate, mai mult decât a reuşit fostul primar general al interlopilor, Traian Băsescu, în patru! La mulţi ani! Şi Hai România! Simt că a venit şi timpul ţării. (I.P.)
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here