Dialog între liceeni și scriitori, la Ceainăria ,,Totuși”

1090

Ceainăria „Totuși”, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, în colaborare cu Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, având drept partener Inspectoratul Școlar Județean Gorj, deschide vineri, 30 octombrie, seria dialogurilor în spirală, pornind de la cărți și scriitori. Începând cu ora 15.00, iubitorii de literatură se vor putea bucura de o sesiune live, pe Facebook.

Potrivit organizatorilor, prima ediție a ceainăriei stă sub semnul întoarcerii „acasă” a scriitorilor consacrați, invitată fiind Ana Maria Sandu, cunoscută prozatoare și poetă, al cărei destin filologic a început la Târgu-Jiu. Elevii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Ștefania Blidea, Daria Popescu, Clara Trăistaru, Alexandra Voinescu și Alexandru Trifu-Urzică, cu sprijinul logistic al colegilor Andrei Stan și Andrei Tilea, vor intra în dialog cu autoarea volumului de proză scurtă „Pereți subțiri”, apărut la Editura Polirom, în anul 2017. Ana Maria Sandu s-a născut la Târgu-Jiu. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și cursurile de masterat ale aceleiași facultăți. A făcut parte din Cenaclul „Litere”, condus de Mircea Cărtărescu. A colaborat cu articole și eseuri la revistele: „Dilema”, „Vineri”, „Observator cultural”, „Re:Publik”, „aLtitudini”, „Cosmopolitan”. Ana Maria Sandu, împreună cu poeta Svetlana Cârstean, a fondat atelierele „Incubatorul de lectură”.
În prezent, Ana Maria Sandu este redactor la revista „Dilema veche”. ,,Vineri, Ceainăria deschide inimile și mințile iubitorilor de lectură, pătrunde prin pereții subțiri ai mediului virtual și, de ce nu, creează nevoia de bine, adevăr și frumos! Vă așteptăm să bem ceaiul împreună, într-o toamnă aurie, încărcată de povești nemuritoare!
Ne întâlnim vineri, 30 octombrie, la 15.00, pe FB, Ceainăria „Totuși”, la Biblioteca Județeană „Christian Tell” – https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C8%9Bean%C4%83-Christian-Tell-Gorj 224934197544852/!”, au transmis organizatorii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here