DGASPC Gorj cumpără teren în Târgu Jiu. La ce preț!

1619

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vrea să cumpere încă un teren în municipiul Târgu Jiu, bugetul alocat achiziției fiind de o jumătate de milion de lei. Instituția a achiziționat recent două case situate în Târgu Jiu și comuna Turcinești, pentru înființarea de noi servicii sociale, respectiv case de tip familial.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj invită „toate persoanele fizice și juridice să participe în data de 10.07.2023 cu ofertă pentru achiziția unei suprafețe de teren intravilan construibil, situată în municipiul Târgu Jiu și localitățile componente municipiului Târgu Jiu (Bîrsești, Romanești, Preajba Mare, Drăgoieni, Ursați, Polata, Slobozia și Iezureni)”.
Pe acest teren, DGASPC Gorj vrea să construiască o casă de tip familial pentru copii, cu o capacitate de furnizare de servicii sociale de 12 locuri/imobil. Se dorește astfel închiderea centrului de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități din Târgu Jiu.
„Sursa de finanţare: bugetul propriu al D.G.A.S.P.C. Gorj pe anul 2023. Teren intravilan, suprafață minimă de 1200 mp, front stradal minim 12 m, situat în municipiul Tg-Jiu și localități componente municipiului Tg-Jiu, județul Gorj – valoare estimativă 500.000 lei cu TVA. Ofertanții trebuie să depună în plic închis până la data 10.07.2023, ora 11.00, oferta care să conțină toate documentele solicitate în caietul de sarcini și formularele din documentație”, anunță instituția aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj.

Imobile de 2 milioane lei
De curând, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a achiziționat, cu aproape două milioane de lei, două vile situate în municipiul Târgu Jiu și în comuna Turcinești. Aici vor funcționa case de tip familial, cu o capacitate de maximum 12 locuri/imobil.
„În cele două locații se vor înființa două noi servicii sociale, respectiv case de tip familial, cu o capacitate de maxim 12 locuri/imobil. Aici vor fi găzduiți, îngrijiți și educați copii din sistemul de protecție rezidențial al DGASPC Gorj, beneficiind de condiții locative excelente și de un mediu optim, astfel încât să poată învăța deprinderile de viață necesare pentru a fi pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială. În aceste case de tip familial, copiii vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate prevăzute de legislația în vigoare, respectiv: psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali, educatori și infirmiere. Prin tot ceea ce întreprinde, DGASPC Gorj dorește să asigure copiilor condiții de viață cât mai apropiate de mediul familial”, potrivit DGASPC Gorj.
În urmă cu patru ani, Guvernul a adoptat un act normativ care prevede desfiinţarea centrelor de plasament vechi și mutarea copiilor aflaţi în grija statului în case şi apartamente de tip familial.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here