Deţinuţii, consiliaţi antidrog

326

penitenciarPersoanele private de libertate au avut parte, ieri, de o adevărată lecţie despre consumul de droguri precum şi bolile ce pot fi contractate în urma acestui consum.

Sesiunea de informare a fost susţinută de doctorul Elena Mirela Truţă, membru al Asociaţiei Română Anti-SIDA, filiala din Craiova (ARAS Craiova).

Activitatea de informare se face în baza prevederilor Protocolului Naţional de cooperare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia „Romanian Harm Reduction Network”, cu sprijin tehnic şi financiar din partea Fondului Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin Fundaţia “Romanian Angel Appeal”, în cadrul Rundei 6 de finanţare. Aşa se face că ieri mai multe persoane private de libertate au participat la sesiunea de informare, care a fost susţinută de Elena Mirela Truţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, „organizaţia implementatoare este ARAS Craiova şi desfăşoară activităţi care au drept scop organizarea de cursuri de formare a educatorilor între egali şi sesiuni de informare în domeniul prevenirii HIV/SIDA/ITS/hepatite/droguri adresate persoanelor private de libertate”.

Dumitriu a mai declarat faptul că „obiectivul principal al acestei colaborări îl constituie prevenirea HIV/SIDA în rândul persoanelor private de libertate din penitenciar prin sesiuni de informare, educare şi comunicare, în speţă cursuri de formare a educatorilor între egali şi sesiuni de informare în domeniul prevenirii HIV/SIDA/ITS/hepatite/droguri/ adresate persoanelor private de libertate”. Deţinuţii au primit şi materiale informative, anume cărţi de joc şi un DVD cu informaţii despre efectele nocive pe care drogurile le au asupra consumatorilor.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here