Deşi Ciurel i-a cerut capul, Maioreanu consideră că nu existau motive plauzibile pentru a fi schimbat

232

Andrei Maioreanu nu consideră că acţionarii CS Energia Târgu-Jiu aveau motive reale pe baza cărora să-l lase, peste noapte, fără funcţia pe care o ocupa la Secţia de Handbal a clubului. Maioreanu chiar a menţionat că a făcut muncă voluntară la Energia, fiind plătit, lunar, cu doar 200 de euro, până acum două luni când i s-a majorat salariul cu încă 100 de euro, şi asta deoarece chiar a dorit să facă performanţă la echipă. Laurenţiu Ciurel, acţionarul principal al clubului, a avut însă o altă părere despre Maioreanu, managerul fiind cel mai vocal în a cere destituirea social-democratului din funcţia de preşedinte al secţiei de handbal.

Destituirea din funcţie a lui Maioreanu, vineri, în şedinţa AGA nu i-a fost adusă încă la cunoştinţă fostului preşedinte, oficial, adică prin emiterea unei hotărâri care să-i parvină acestuia. Cu toate acestea, schimbarea nu a fost negată de acţionarii care au pus destituirea pe seama unei lipse de comunicare a lui Maioreanu cu unii dintre ei, fiind indicat la acest capitol Ciurel, dar şi a depăşirii bugetului cu unele cheltuieli care nu erau necesare.
“Presupusele motive care stau la baza demiterii mele nu sunt în picioare. Documentele financiar-contabile ale secţiei pe care am condus-o, ce pot fi verificate oricând, indică economii la bugetul din 2012, 2013 şi chiar şi acum, la şase luni, unde situaţia poate fi reglată urmare a încasărilor care se vor face în jumătatea de an care a mai rămas din 2014. Nu există, de asemenea, pretenţii financiare pentru jucătorii străini, nu chirii, nu bilete de avion, dar există la nivelul Federaţiei Naţionale de Handbal nişte bani de achitat, pe care eu îi aveam însă din economiile de anul trecut. Este vorba de aproape un miliard de lei vechi, iar pentru a face performanţă era necesar să apelăm la stranieri, ca şi alte echipe de top. Legat de comunicare, eu nu am fost invitat niciodată în AGA, deşi am avut intenţia să particip. Din păcate, spre suprinderea mea, eu nu am fost invitat niciodată, şi chiar am insistat să merg acolo”, explică Maioreanu.

Cârciumaru a votat schimbarea
Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, nu a negat ieri că schimbarea lui Maioreanu a beneficiat şi de votul său, dar liderul PSD Gorj a dat de înţeles că cererea destituirii preşedintelui de la handbal i-a aparţinut lui Ciurel, restul acţionarilor aprobând solicitarea pe baza argumentelor expuse de către acesta. “Eu sunt membru AGA ca şi primar al municipiului, în AGA este şi domnul David de la Artego şi domnul Călinoiu. Cel mai important este că în AGA este şi domnul Ciurel, în calitate de director general al CEO. Din câte am înţeles, dar şi din cele prezentate de domnul director general a reieşit faptul că a fost o lipsă totală de comunicare între preşedintele secţiei de handbal, domnul Maioreanu, şi domnul director general Ciurel, ca director CEO, şi o lipsă de comunicare între Maioreanu, în calitatea pe care o avea, şi Liviu Andrieş. Puşi în faţa celor prezentate în AGA, bineînţeles că şi noi am fost de acord cu solicitările de a-l lăsa pe domnul Maioreanu de a-şi vedea de activitatea pe linie administrativă pentru că şi acest lucru a contat foarte mult. Maioreanu este acum director adjunct la nivel naţional la o societate destul de importantă şi nu putea să se ocupe şi de handbal. Din experienţă şi eu am considerat că un preşedinte de secţie, fie de handbal, fie de baschet, trebuie să stea lângă echipă zi de zi. Ori având funcţia pe care o deţine acum îi era, practic, peste mână…”, a explicat Cârciumaru.
Anul trecut Ciurel îl lăuda pe Maioreanu pentru rezultatele obţinute pe secţie, şi asta din economii, ca o jumătate de an mai târziu să-i decidă înlocuirea din funcţie.
Sunt voci la club care susţin că Maioreanu şi-a pierdut scaunul şi pentru că nu s-a arătat servil faţă de fostul coleg de partid, tratându-şi fără obedienţă superiorul, principal acţionar la Energia.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Andries este un bun executant pentru a-si pastra rolul de antrenor. Se plingea la club, ca Ciurel ii impune sa aduca jucatori de care el nu are nevoie, dar el face ce spun finantatorii. – gen POPESCU …..si alti jucatori. Atunci cum sa nu faci performanta cu un asemenea antrenor??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here