Descoperirea făcută de polițiști în cazul tâlharului surprins ”în acțiune” de un pompier

704

Tânărul din Petroșani, acuzat că pe 7 martie a comis o tâlhărie la Târgu-Jiu, a mai comis și alte infracțiuni, în județul Gorj. Poliţiștii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit, ieri, că bărbatul de 21 de ani autorul unui furt de produse cosmetice, comis în noaptea de 5 spre 6 martie, la o societate comercială din municipiu.

”Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti târgujieni au stabilit ca tânărul ar fi şi autorul unui furt de bunuri, respectiv un cric auto, un reflector cu acumulator, o chingă auto şi o pereche de cabluri de pornire, comis în noaptea de 8/9 februarie, dintr-un autoturism aparţinând unui bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care era parcat pe raza localităţii. În momentul de faţă, tânărul este arestat preventiv, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru comiterea infracţiunii detâlhărie, comisă la data de 7 martie”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Hunedoreanul eliberat în baza recursului compensatoriu, în luna ianuarie, după ce a executat o pedeapsă pentru furt, a fost arestat pe 8 martie, la Târgu-Jiu, pentru tâlhărie. Acesta a fost prins de polițiști cu ajutorul unui angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Acesta a fost martor la întreaga scenă, în timp ce se îndrepta spre casă, după o zi de muncă.

,,În data de 7 martie, colegul nostru Robert Mihalache, ofițer în cadrul instituției noastre, se îndrepta spre casă după o zi de muncă. În timp ce parca autoturismul, Robert a auzit țipetele disperate ale unei femei. Și-a îndreptat privirea în direcția cu pricina și a observat un bărbat care-i smulgea geanta femeii deja căzută pe jos. Imediat a sărit din autoturism și a fugit spre locul cu pricina. Autorul furtului a zbughit-o la fugă, nemaiputând fi prins, iar Robert s-a oprit la femeia în vârstă de 67 de ani care era întinsă pe jos și extrem de panicată. Robert a cerut ajutorul colegilor polițiști, a liniștit femeia și a încercat să dea de urma genții. În geanta doamnei se afla și telefonul, iar în încercarea de a recupera bunurile pierdute Robert a apelat numărul femeii și, surprinzător, i-a răspuns o altă doamnă care găsise geanta aruncată de hoț. Cel mai probabil, hoțul s-a speriat pentru că cineva în uniformă îl urmărise și a aruncat geanta. Nu a uitat însă să sustragă portofelul victimei din geantă. Geanta fusese recuperată, femeia era în siguranță, dar acum lipsea portofelul. Cazul era preluat de către polițiști, iar dificila lor misiune era de a prinde hoțul și a recupera portofelul doamnei. Colegul nostru le-a descris polițiștilor semnalmentele hoțului care a fost prins la scurt timp, fiind recuperat și portofelul doamnei. Din fericire, doamna tâlhărită a scăpat doar cu o sperietură zdravănă, în final, cu ajutorul colegului nostru și al polițiștilor, recuperându-și bunurile”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Tâlhăria a fost comisă în parcarea unui bloc din Târgu-Jiu. ,,Polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, cu privire la faptul că vecina sa, de 67 de ani, ar fi fost victima unei agresiuni și i-ar fi fost sustrasă geanta, în care avea documente personale și suma de 200 de lei, de către o persoană necunoscută, în timp ce se afla în parcarea blocului unde locuiește. La scurt timp, persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii a fost identificată de polițiști pe raza municipiului Petroșani și condusă la sediul Poliției pentru luarea măsurilor legale”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here