Deputatul Cosmin Popescu, în faţa verdictului de corupţie

268

cosmin popescuDeputatul PD-L, Cosmin Popescu, află astăzi dacă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor menţine sentinţa de condamnare în cazul său sau vor dispune achitarea. Popescu a primit, la prima instanţă doi ani de închisoare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului. Magistraţii se pronunţă, astăzi, în recurs.

Dacă astăzi vor da verdictul, deputatul PD-L Cosmin Popescu va avea o decizie definitivă, asta în cazul în care cauza nu va fi casată şi trimisă spre rejudecare. În 28 martie, anul acesta, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să ia cauza în pronunţare, dar au decis amânarea pronunţării până astăzi, 11 aprilie. Judecătorii trebuie să decidă dacă, în recurs, va rămâne aceeaşi condamnare de 2 ani de închisoare sub supraveghere, pronunţată de colegii lor pe complet simplu de judecători.

Deputatul Cosmin Popescu a fost condamnat, la sfârşitul anului 2009, la doi ani de închisoare sub supraveghere. În calitate de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Popescu ar fi întocmit un raport fals pentru a-l ajuta pe Ionel Manţog în cauza sa de corupţie. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe actualul deputat pentru favorizarea infractorului.

Reamintim, Ionel Manţog a primit o pedeapsă de un an şi opt luni pentru fals în declaraţii, în dosarul „strămutaţilor de lux”.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here