Deputatul condamnat, Cosmin Popescu a demisionat din PD-L

266

cosmin popescuDeputatul PD-L, Cosmin Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, şi-a dat demisia din partid. Ca urmare a condamnării primite pentru favorizarea infractorului, la doi ani de închisoare cu suspendare, parlamentarul urma, oricum, să fie exclus din formaţiunea politică.

Parlamentarul de Gorj Cosmin Popescu şi-a dat demisia din PDL. El şi-a înaintat marţi seara la organizaţia PD-L Gorj, cererea de radiere din rândul membrilor de partid.

“Marţi seara, deputatul Cosmin Popescu şi-a prezentat demisia, este un un gest de onoare, motivele sunt personale, dar care au legătură cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. El va rămâne deputat independent, dar nu ştim dacă va activa în grupul independenţilor sau la grupul nostru”, a declarat, Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj. Parlamentarul urma ca în prima şedinţă a organizaţiei din Gorj să fie exclus din partid, având condamnarea definitivă şi irevocabilă primită.

Motivul demisiei

În urmă cu câteva zile, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea deputatului Cosmin Popescu la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale.

Parlamentarul ar fi săvârşit aceste fapte în 2007 când se afla în poziţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului. Atunci a întocmit un raport în care a prezentat date false cu privire la situaţia “strămutatului de lux” Ionel Manţog pentru a-l favoriza pe acesta în dosarul său de corupţie.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here