Deputat: Lucrurile sunt sub control la CEO. Ce îi transmite un lider de sindicat!

907

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, are „un mesaj ferm” pentru salariații din Complexul Energetic Oltenia. Parlamentarul spune că minerii și energeticienii nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare. „La Complexul Energetic Oltenia nu vor fi disponibilizări, din contră, vor ieși foarte mulți oameni la pensie și vor fi făcute angajări”, a anunțat Vîlceanu. Sindicaliștii s-au săturat însă de promisiuni și certuri politice și vor decizii clare și asumate în ceea ce privește viitorul acestei companii.

Mesajul liderului PNL Gorj vine la scurt timp după ce sindicaliștii de la Federația Națională Mine Energie i-au scris premierului Ludovic Orban și au cerut o întrevedere. Primul-ministru a anunțat că se va renunța treptat la energia pe cărbune, în contextul noului pact ecologic european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Declarația a stârnit îngrijorare în rândul angajaților CEO. „Vreau să le transmit tuturor un mesaj clar, să înțeleagă cu adevărat ce a spus premierul referindu-se la Green Deal. Orizontul de timp este 2050 și nu ar trebui să-și facă îngrijorări în privința asta. Cred că sprijinul pe care acest guvern l-a acordat Complexului Energetic Oltenia este vizibil pentru toată lumea. Vorbim de un ajutor istoric de 251 milioane de euro astfel încât această companie să poată exista. Lucrurile sunt sub control. Compania va avea viață și de acum înainte și nu trebuie să fie îngrijorați. Complexul Energetic Oltenia se află în atenția Guvernului, pentru că avem nevoie de această companie”, a mai precizat Dan Vîlceanu.

Mesaj și pentru PSD
În același timp, deputatul liberal critică demersul celor de la PSD care vor ca strategia energetică să fie adoptată în Parlament, prin lege, și nu prin hotărâre de guvern. Inițiativa legislativă aparține parlamentarilor PSD Gorj. „Prostia și populismul PSD, principala sursă de probleme pentru Complexul Energetic Oltenia. Dacă auziți vreun politician fake-news de la PSD că vrea ca Strategia Energetică să fie adoptată prin lege, trebuie să știți niște lucruri. Strategia energetică națională este un document al Executivului ce trebuie supus avizării altor instituții. Nu poate fi adoptată prin lege. Pesediștilor, mai citiți! Cititul nu omoară, ba e chiar sănătos! Deși au fost la guvernare ani de zile, nu au fost în stare să adopte documentul. În plus, în strategia lăsată de PSD în lucru erau prevăzute proiecte transfrontaliere neconvenite cu țările partenere, cum ar fi hidrocentrala Turnu Măgurele – Nicopole, ceea ce este de-a dreptul aberant. Tot acea strategie avea ca direcție prioritară energia curată. Așadar, când erau ei la guvernare, decarbonizarea era bună. Dacă citiți puncte de vedere ale politicienilor fake-news de la PSD despre cum au salvat Complexul Energetic Oltenia, vă rog să țineți cont de faptul că aproape fiecare inițiativă a lor a produs pagube. Chiar în această perioadă avem o problemă cu una din cariere tocmai din cauza unui amendament al PSD, menit, chipurile, să salveze CEO”, mai susține parlamentarul PNL.

„Doar găștile de talibani mai recită lozinci de partid”
Disputele politice pe tema CEO îi înfurie însă pe liderii de sindicat. Oamenii s-au săturat de promisiuni și declarații politice. „În timp ce PSD și PNL aruncă vina dintr-o parte în alta, România importă energie electrică din Serbia și Ucraina, energie electrică produsă tot pe cărbune și fără plata birului certificatelor de carbon. Nu avem mixul energetic promis de politicienii locali în campaniile electorale, nu avem nici legislație care să nu mai discrimineze C.E. Oltenia în piața energetică și nu avem nici măcar o decizie politică clară și asumată, în ceea ce privește viitorul acestei companii. Avem în schimb declarații politice între partidele care sunt și au fost la guvernare! Oamenii în marea lor majoritate sunt dezamăgiți și îngrijorați! Doar găștile de talibani, lipitori de afișe ai celor două partide politice, mai recită lozinci de partid, gândindu-se la un mic ciolan de ros! În rest… aceeași mizerie!”, a fost mesajul liderului de sindicat Manu Tomescu de la Termocentrala Rovinari.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here