Deputat Elvira Șarapatin: ,,Bugetul pe 2019, votat de PSD și ALDE, aduce beneficii importante pentru fiecare categorie socio-profesională din România”

1009

Parlamentul României a votat, din nou, bugetul de stat al României pentru 2019, așa cum a fost propus de actuala guvernare. Deputatul PSD, Elvira Șarapatin, susține prin intermediul unei declarații politice că, acesta este ,,un buget bine făcut, cu alocări în raport, cu nevoile de bună funcționare instituțională și cu obiectivele programului de guvernare! Nu exista niciun motiv serios pentru modificare, așa cum au reclamat președintele Iohannis și cei din Opoziție”.

,,Cererea de revizuire a bugetului făcută de Klaus Iohannis este doar propagandă electorală, care deservită de PNL și USR, nu avea altă menire decât să întârzie și mai mult intrarea în vigoare a bugetului și astfel să provoace prejudicii actualei guvernări”, a menționat parlamentarul de Gorj, cu mențiunea că PSD a refuzat să intre în jocul modificării bugetului, însă fiecare zi de întârziere a blocat funcționarea normală a țării. În opinia deputatului PSD Gorj, autoritățile locale au nevoie să-și constituie și să își pună în aplicare bugetele, investițiile trebuie să înceapă ori să fie continuate, alocațiile copiilor trebuie mărite, sănătatea, educația au nevoie să beneficieze cât mai repede de fondurile mărite consistent.,,Bugetul propus de coaliția de guvernare PSD+ALDE aduce la sănătate 50,2 miliarde de lei, cu 6 miliarde lei în plus față de anul 2018 și 17,4 miliarde de lei în plus față de 2016, la educație, 33,2 miliarde de lei, cu 10 miliarde lei în plus față de 2018 și cu 11,9 miliarde de lei mai mult față de 2016. În domeniul investițiilor sunt 49,9 miliarde de lei, cu 15,7 miliarde lei în plus față de 2018 și cu 21,2 miliarde lei mai mari decât cele efectuate în anul 2016. Totodată, administrațiile locale au 4,6 miliarde lei în plus, nu 1 miliard în minus cum dezinformează președintele Iohannis. PSD are responsabilitatea guvernării, are de aplicat un program votat de români și prin urmare și-a asumat bugetul de stat așa cum a fost propus inițial pentru că răspunde nevoilor țării, comunităților locale și populației”, a completat Elvira Șarapatin.

Buget echilibrat
Potrivit vicepreședintelui PSD Gorj țara are un buget echilibrat, care propune investiții record în economia țării ,,cu peste 15 miliarde de lei mai mult decât anul trecut și aduce o creștere economică de 5,5%, un PIB care pentru prima oară depășește 1.000 de miliarde de lei, un deficit mic, sub 3%, o inflație anuală mică de 3,5 % și plata fără probleme a salariilor, pensiilor, inclusiv a majorărilor prevăzute”. Parlamentarul susținea în cuprinsul declarației sale politice că, cu cât bugetul de stat propus de Guvern și susținut de coaliția PSD-ALDE este promulgat de președinte mai repede, cu atât este mai bine pentru țară astfel: ,,Cu cât domnul Iohannis continuă cu șicanele cu atât oamenii și comunitățile lor au de suferit”.

Bani pentru pensii și alocații mărite!
Noul Buget include sumele necesare pentru majorarea punctului de pensie cu 15%, de la 1.100 lei în prezent la 1.265 de lei, începând cu 1 septembrie 2019. De asemenea, de la aceeași dată va crește și pensia minimă cu 10%, de la 640 la 704 lei. Totodată, sunt prevăzute sumele necesare pentru creșterea salariului minim brut de la 1.900 la 2.080 de lei pentru toate categoriile de salariați, cu excepția celor cu studii superioare, unde creșterea va fi până la 2.350 de lei, iar pentru cei din construcții salariul minim brut va fi de 3.000 de lei. În același timp, bugetul prevede creșterea alocațiilor pentru copii, de la 84 la 150 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități de la 200 la 300 de lei. ,,Trebuie remarcat că, deși s-au lăudat că susțin creșterea alocațiilor pentru copii, reprezentanții PNL și USR au votat și de această dată împotriva Legii Bugetului care dispune de aceste majorări. Atât eu, cât și colegii mei de la PSD și ALDE considerăm că votul de săptămâna trecută pentru aprobarea bugetului a doua oară va pune capăt blocajului instituit de președintele Iohannis, care ar trebui să își ceară scuză de la toate categoriile sociale afectate de întârzierea inutilă a intrării în vigoare a noului cadru financiar”, a conchis deputatul Elvira Șarapatin.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Are asta habar despre buget cum mă pricep eu la nave spațiale… cam câți km de autostradă au fost ”prinși” în buget, cucoană? Drumul Național 67 (până la Bălcești, lângă casa memorială M. Lătărețu) stricat de către gașca voastră, tudor-securilă, este prevăzut a fi reabilitat, după ce mare parte a bolovanilor s-au dezlipit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here