Depozit de furaje incendiat la Tămăşeşti

304

Circa şase tone de plante furajere s-au făcut scrum miercuri seara la Tămăşeşti, după ce o persoană necunoscută a dat foc unui depozit de furaje. Pompierii s-au luptat cu flăcările aproximativ patru ore.

Nouă subofiţeri şi două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit miercuri seară, la ora 20:09, în satul Tămăşeşti din comuna Băleşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. După o intervenţie ce a durat aproximativ patru ore, pompierii au reuşit să stingă flăcările, însă depozitul de furaje construit pe schelet metalic, acoperit cu bandă de cauciuc pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, precum şi circa şase tone de plante furajere s-au făcut scrum. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este „Flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”. Aceasta este cea de-a doua intervenţie a pompierilor gorjeni în tot atâtea zile în satul Tămăşeşti. În noaptea de marţi spre miercuri, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, pompierii militari au fost chemaţi să stingă flăcările ce cuprinseseră o casă aflată în construcţie şi un depozit de furaje pentru animale. După circa şapte ore, pompierii, care au intervenit trei autospeciale, au reuşit să stingă incendiul, însă flăcările au distrus acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 250 mp şi mai multe obiecte de mobilier. De asemenea, mai multe animale, respectiv un cal, două vaci şi 20 de capre au fost găsite moarte. În incendiu a mai ars şi cantitatea de circa două tone de plante furajere.

Maşină incendiată la Căpreni
Acesta nu este singurul incendiu provocat intenţionat pe care pompierii au fost chemaţi să-l stingă în ultimele două zile. Ieri dimineaţă, şase subofiţeri cu o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Gărzii de Intervenţie Hurezani au intervenit în satul Bulbuceni din comuna Căpreni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism Dacia Papuc, încărcat cu material lemnos, provocat de „folosirea intenţionată a unei surse de aprindere”. În incendiu au ars elementele combustibile ale autoturismului în proporţie de 30%, precum şi aproximativ 0.2 mc de material lemnos. Proprietarul autoturismului este deocamdată necunoscut.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here