Denis Brînzan: “Voi fi apt pentru primul meci din 2019”

325

Căpitanul Pandurilor, Denis Brînzan (22 de ani), este determinat să revină mai puternic pe terenul de joc. Liderul formaţiei noastre a suferit o accidentare horror la Timişoara şi speră ca oficialii clubului să-l ajute să treacă peste această perioadă grea. Fotbalistul format la Târgu-Jiu a vorbit, într-un interviu acordat pentru cotidianul “Gorjeanul”, despre responsabilitatea pe care i-o conferă banderola, dar şi despre obiectivele din 2019.

Reporter Gorjeanul: Denis, cum ai caracteriza prima jumătate a sezonului?
Denis Brînzan: Pentru mine personal a fost un tur de campionat foarte bun. Am prins mai multă încredere în mine şi, totodată, experiență, pe care o acumulezi doar jucând. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut pentru echipă până în momentul de față.
R.G.: Ai suferit o accidentare gravă în meciul cu Timişoara. Care mai este situaţia ta din punct de vedere medical?
D.B.: Acum sunt mai bine, am suferit o intervenție chirurgicală la pometele obrazului drept. Mi-a fost introdusă o plăcuță de titan care va fi scoasă după şase luni, și tot atunci va avea loc și o a doua intervenție chirurgicală la piramida nazală.
R.G.: Bănuiesc că ai rămas cu un gust amar după experienţa din acel meci. Ce te-a marcat cel mai mult?
D.B.: Da, a fost cel mai greu moment din viața mea. Nu mă așteptam niciodată să mi se întâmple așa ceva…dar, știți cum e: “Dumnezeu dă cele mai grele bătălii celor mai puternici soldaţi”.
R.G.:Când o să te vedem din nou pe gazon?
D.B.: O să încep antrenamentele deodată cu echipa și, cel mai probabil, voi fi apt până la primul meci pe care-l vom disputa în campionat. Bineînţeles, dacă cei de la club vor dori să-mi plătească masca cu care voi fi nevoit să joc.
R.G.: Sper că nu se va pune problema de aşa ceva. Personal, crezi că puteau realiza pandurii mai mult în acest sezon, până în acest punct?
D.B.: Am luat multe goluri bazate pe greșeli personale, fără ele, probabil, eram mult mai sus în clasament.
R.G.: Care mai este situaţia financiară la echipă? Cum staţi cu banii?

D.B.: Situația financiară nu e aşa cum ne-am fi dorit, dar tot ce am fi vrut, și încă așteptăm, este ca și clubul să achite măcar o lună acum, înainte de sărbători!
R.G.: Deşi echipa trece prin momente delicate, sunt sigur că aţi trăit şi clipe frumoase în acest an. Care a fost cel mai “de preţ” moment din 2018?
D.B.: Cred că primul meci jucat din nou acasă, cu FC Argeș, o partidă la care au fost peste 1.000 de oameni în tribună, dacă nu mă înșel.
R.G.: Ce vă propuneţi în 2019. Ce-ţi propui în plan personal?
D.B.: Ne propunem să acumulăm cât mai multe puncte și să ne clasăm cât mai sus. Cât despre mine, îmi propun să joc din ce în ce mai bine şi să contribui cât mai mult la realizările echipei.
R.G.: Vă temeţi de retrogradare? Situaţia este destul de strânsă în clasament.
D.B.: Nu, nu cred că se va pune problema de retrogradare.
R.G.: Te tentează un transfer? Mai mulţi colegi de-ai tăi şi-au exprimat dorinţa să plece.
D.B.: Da, de ce nu?! Bineînţeles că orice jucător își dorește ceva mai bun, atât din punct de vedere fotbalistic, cât și financiar.
R.G.: Te gândeai, acum câţiva ani, că vei purta banderola de căpitan a echipei mari la Pandurii? Ce înseamnă acest lucru pentru tine?
D.B.: Sincer, da, am fost căpitan atât la echipa de juniori, cât și la echipa a doua a clubului, și desigur că îmi doream să port banderola și la echipa mare a clubului. Înseamnă foarte mult pentru mine, să nu uităm ce jucători de valoare au purtat banderola la acest club…
R.G.: Ce-i mai trebuie echipei pentru a fi mai puternică în 2019?
D.B.: Cred că trei-patru jucători cu experiență cel puţin la nivelul ligii secunde sau primei ligi, pe care îi poți aduce doar dacă ai stabilitate financiară.
R.G.: Crezi că trupa gorjeană va depăşi procesul de insolvenţă?
D.B.: Nu ştiu ce să cred, dar cu siguranță, ar fi benefic, și pentru noi cei care avem contract, dar și pentru iubitorii de fotbal din județul Gorj.
R.G.: Se spune că în această vară se va deschide şi stadionul. Cât de important crezi că va fi acest lucru pentru echipă şi comunitate?
D.B.: Sunt convins că acest aspect ar atrage mult mai mulți suporteri alături de echipă, iar asta nu ar face decât să aducă un aport benefic echipei.
R.G.: Un gând de sărbători pentru fanii gorjeni
D.B.: Le doresc sărbători fericite și multă sănătate alături de cei dragi, și să ne revedem cu bine la reînceperea campionatului!
Interviu realizat de Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here