Demisie fără regrete și acuzații în PSD. „Partidul continuă să meargă pe un drum greșit”

1541

Viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor, a demisionat, vineri, din PSD, după 24 de ani petrecuți în acest partid. Fostul președinte executiv al PSD Târgu-Jiu a acuzat „acţiunea concertată” a actualei conduceri de „eliminare sau marginalizare” a social-democraților respectați și „promovarea în partid și în poziții de putere a unor foști membri și lideri PDL Gorj”. Într-o scrisoare deschisă, adresată social-democraților din Târgu-Jiu, Tudor susține că „partidul continuă să meargă pe un drum greșit”, afirmând că a fost eliminat din competiţia internă, deși a fost încurajat să se pregătească pentru a candida la Primăria Târgu-Jiu.

Adrian Tudor și-a dorit să candideze din partea PSD pentru Primăria Municipiului Târgu-Jiu. După plecarea fostului primar Florin Cârciumaru în Parlamentul României, PSD a mers pe mâna celuilalt viceprimar, Aurel Popescu. Cartea nu a fost una câștigătoare, iar acum partidul a decis să-l susțină în bătălia electorală din toamnă pe fostul prefect Ciprian Florescu.
„Subsemnatul Adrian Tudor, membru PSD din 1996, viceprimar al municipiului Târgu-Jiu, președinte executiv al PSD Târgu-Jiu, ținând cont de încălcările repetate ale statutului PSD și nesocotirea flagrantă a valorilor și principiilor social-democrației de către actuala conducere a organizației județene, constatând eliminarea dezbaterii politice interne și a competiției corecte în interiorul partidului, care să fie «arbitrată» exclusiv de către membrii noștri, prin vot democratic, acuzând acțiunea concertată a actualei conduceri, de eliminare sau marginalizare a social-democraților respectați și promovarea în partid și în poziții de putere a unor foști membri și lideri PDL Gorj, îmi depun, fără regrete, demisia din PSD”, se arată în demisia lui Adrian Tudor, din 3 iulie.
Mai mult, Tudor spune că „PSD, cel puțin la Gorj, nu mai e PSD!”

„Nu pot continua într-un partid capturat”
Și acuzele lui Tudor nu se opresc aici. El a încropit o scrisoare către membrii PSD Târgu-Jiu în care vorbește despre jocurile de culise și de putere din partid, susținând că PSD continuă să meargă pe un drum greșit. „Vă scriu într-un moment de răscruce. Am ales să trimit aceste rânduri către voi, cei care ați dus și duceți greul PSD. Vreau să vă mulțumesc pentru toți acești ani în care am fost împreună. Și la bine, și la rău. Știu cât suflet ați pus. Știți cât suflet am pus. Am avut, împreună, de-a lungul timpului mai multe nemulțumiri legate de modul în care unii au înțeles să conducă organizația. Ni le-am spus între noi. Le-am spus-o și lor. Verde-n față. Ei ne-au auzit, însă fără să ne asculte vreodată… Datorită lor, partidul continuă să meargă pe un drum greșit. Contează doar calculele lor de putere. Interesele și privilegiile lor. Opinia voastră, dorințele voastre, așteptările oamenilor răbdători ai acestui oraș nu contează mai deloc”, spune Tudor, dezvăluind că, de fapt, la Târgu-Jiu s-ar pregăti „cel mai mare blat” dintre PSD și PNL. „După ce mai bine de un de zile m-au încurajat să mă pregătesc pentru a reprezenta cu succes partidul, au decis eliminarea mea. Au motivat această decizie spunându-mi că «Numele Tudor face rău acestui oraș». Consider acest lucru o mare jignire nemeritată, adusă mie și familiei mele. (…) Nu mă mai regăsesc într-un partid în care, mereu aceiași câțiva oameni, fără consultarea voastră, călcând în picioare Statutul partidului, își împart între ei funcții și candidaturi pentru ca ghemul lor de interese economice să nu fie deșirat. Nu pot continua într-un partid capturat, în care social democrații autentici sunt dați afară, iar ticăloșia de a promova pedeliști revopsiți în conducerea partidului este ridicată la rang de virtute”, se mai arată în scrisoarea lui Tudor. „Mergem mai departe pe un nou drum, oricât ar fi de greu”, spune viceprimarul.
Înainte de demisia lui Tudor, PSD Târgu-Jiu critica, într-un comunicat de presă, „lipsa de maturitate politică” a viceprimarului, dar și „incapacitatea” acestuia de a lucra într-o echipă care își dorește recâștigarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
În următoarele zile, Tudor va dezvălui noua sa opțiune politică, în momentul de față speculându-se pe tema unui partid nou înființat în România.
I.IRINOIU

2 COMENTARII

  1. BINE CA TI-AU TREBUIT ATATIA ANI SA TRAGI ACEASTA CONCLUZIE, DUPA CE TAICATUL SI TU , ATI PROFITAT DIN PLIN, DE PE URMA ACESTUI PARTID!
    RUSINE!!
    O SA RAMAI SOMER!

  2. Este un semnal benefic! A dsipărut ta-su din peisaj, laolaltă cu starostele cârciumar bețivan, a plecat și acest membru al haitei roșii, de famiglie… cât suflet au pus aștia în sărăcirea și umilirea cetățenilor care le plătesc salariile nemeritate… vice mai rămâne, supăratul?! Ia, să vedem, unde intri pe bază de examen?!
    Păcat de partidullui Călinescu, unde se spune că s-a repezit mâhnitul lu ta-su; pentru că ce partid verde poate să-și păstreze culoarea și spiritul prin absorția rebuturilor roșii?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here