Demisia lui Cosmin Popescu, supusă aprobării BPN

239

cosmin popescu pdlCosmin Popescu, deputatul autosuspendat din PDL, este aşteptat să îşi depună demisia din partid în caz contrar el va fi exclus, conform statutului, din formaţiunea politică, fără drept de apel. Demisia poate fi depusă atât la sediul PDL Gorj cât şi la sediul partidului de la Bucureşti, urmând ca documentul să fie aprobat în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL, întrunit de regulă în fiecare zi de luni.

 

Cum demisia nu s-a depus ieri, urmează ca decizia lui Cosmin Popescu să fie analizată de BPN-ul PDL după sărbătorile pascale.

Ca urmare a condamnării recente, gestul de autosuspendare din PDL a deputatului de Gorj, Cosmin Popescu, nu mai este suficient pentru colegii săi de partid. Conform statutului, Cosmin Popescu va fi exclus din PDL, asta dacă nu va lua el decizia să demisioneze înainte ca partidul să se gândească la asta. Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, declara la finalul săptămânii trecute că până sâmbătă deputatul nu şi-a semnat demisia, care va trebui însă aprobată de BPN. “Dacă îşi va depune demisia la noi la Târgu-Jiu noi suntem obligaţi să o trimitem la centru. Dacă o depune la Bucureşti oricum va ajunge în discuţia BPN-ului. Luni nu este pe ordinea de zi, dar probabil va fi săptămâna viitoare sau la cealaltă şedinţă”, a explicat Ruşeţ.

Militaru: “Nu am putut să îl fac să se răzgândească”

Colegul lui Cosmin Popescu, deputatul Constantin Severus Militaru a menţionat că nici el nu a putut să îl facă pe parlamentarul de Gorj să dea înapoi. “Nu am putut să îl fac să se răzgândească, deşi am spus asta, deoarece am realizat că statul îl va obliga să demisioneze singur pentru a evita excluderea”, a menţionat şi Militaru.

Reamintim că deputatul PDL, Cosmin Popescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru favorizarea infractorului. El este acuzat că l-a favorizat pe fostul lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog, într-un dosar de corupţie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here