În loc să îşi facă bagajele şi să îşi părăsească birourile din care au condus politic serviciile deconcentrate din judeţul Gorj, directorii puşi în funcţii de PDL şi UNPR, activi în campaniile electorale ale celor două partide, la nivelul judeţului, primesc indicaţii de la pesedistul Vasile Popeangă că pot sta liniştiţi pe funcţii. De altfel, mesajul ,,liniştitor” vine de sus, fiind completat de Popeangă care transmite, prin intermediul presei, că şefii de deconcentrate trebuie să îşi dea demisiile de onoare şi că PSD-ul nu vrea sânge. Dar ce vrea?
Politica PSD diferă de cea făcută de PDL, sau cel puţin asta încearcă să transmită noul Guvern Ponta care anunţă că schimbările politice vor lipsi în perioada imediat următoare. Lucrurile nu sunt acceptate cu prea multă linişte de organizaţiile din teritoriu, liderii fiind conştienţi că din companiile de stat ies acum bani pentru campaniile electorale ale contracandidaţilor lor. Se cunoaşte apoi şi politica desfăşurată de şefii de deconcentrate pentru partidele din care fac parte, ca şi dorinţa celor care au fost în Opoziţie de a prelua frâiele deconcentratelor.
Stand-by provizoriu
Cu toate acestea, social-democraţii nu schimbă, deocamdată, şefii la deconcentratele din Gorj dar au pretenţia ca directorii care vor să se implice în campania electorală pentru alegerile locale, aşa cum au făcut-o sub PDL şi UNPR, să îşi prezinte de pe acum demisiile de onoare. Cel puţin asta a susţinut joi deputatul PSD, Vasile Popeangă, care i-a dat exemplu la ,,aşa nu” pe directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Controlul Alimentelor Gorj, Ion Iliuţă, implicat activ în campania de la Turburea pentru Ion Bârcă, şi pe şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă. Ambii au făcut de altfel campanie pentru PDL în timp ce conduceau aceste ,,deconcentrate”.
Demisia de onoare, un fâs
Popeangă refuză însă să ia însă în calcul marea probabilitate că cei aflaţi pe funcţii nu vor face niciodată acest lucru. Mai mult, vor continua să răspundă politic tot celor care i-au pus în funcţii. În cel mai rău caz vor trece la PSD sau PNL, şi tot ei se vor prezenta la concursul pe post, rămânând ,,profesioniştii” traseişti pe aceleaşi funcţii, iar activiştii de partid doar activişti.
Anamaria Stoica