Defrişarea poliţiştilor, cu dus şi întors portocaliu!

83

caschetaDe pe malul Tamisei, unde-a vizitat nu Scotland Yard-ul – miliţia britanică – „Amiralul”, cum i se mai spune lui Traian Băsescu, fără nicio aluzie la Amiralul Nelson, şi el chior ce vedea foarte bine de l-a bătut pe rivalul francez Napoleon, necâştigătorul nostru ce părăsise casa numită România – cea încolţită de revizioniştii unguri, de ruşii ce încă n-au părăsit Basarabia, a vizitat MI 6.

Nu singur, ci însoţit de George Cristian Maior, Şeful SRI, român de-al nostru, ginerele scriitorului Augustin Buzura, primul demis de Zeus când s-a văzut la Cotroceni. Regina Marii Britanii a scăpat nedemisă. Cei doi au vizitat spionii lor. Ai britanicilor, amicii americanilor. Nici ruşii nu ştiu de ce, iar dacă ştiu ceva legat de scutul american nu spun. Revenit pe malul Dâmboviţei, preşedintele Traian Băsescu se năpusti asupra şedinţei de Guvern PreşBăsescu-Boc. Între alte supărări pe miniştri mai vechi sau mai noi, normal că s-a discutat de absenţa reformei în cadrul Ministerului de Interne(anexa Administraţiei, nu se pune decât atunci când se va regionaliza ţara, iar asta e o chestiune nedorită nici măcar de ungurii UDMR, nu numai de PSD şi PNL!). Să vezi şi să nu crezi. Incompetentul ministru de Interne, Traian Igaş, finul lui Gheorghe Falcă, la rândul lui finuţul lui Traian Băsescu, a promis că dă de pământ cu aceia care i-au stricat liniştea ditamai preşedintelui Traian Băsescu. Nenorociţii aceia de poliţişti care-au protestat la sediul ministerului, la Palatul victoria, dar au avut tupeul să se deplaseze şi spre Palatul Cotroceni. Unde-au strigat ce-au crezut ei. Ca-ntr-o democraţie. N-au priceput că aici, în România, este dictatură. Şi chestia asta se pare că-i costă.

Buldogul, Videanul şi Berceanul, în vremuri de cumplită dizgraţie!

Dacă o luăm puţin mai din urmă, preşedintele Traian Băsescu avea doi favoriţi: Emil Boc şi Vasile Blaga. Mult prea docilul Boc e şi acum în graţiile preşedintelui-jucător. Aparent rebelul Vasile Blaga, zis Buldogul, organiza şi super-organiza partidul, campaniile electorale prezidenţiale, unele chermeze în doi, instituind şi un diabolic mecanism de colectare a banilor negri – fie ei şi din vămi(capitol la care, cel puţin la vama din Vest, mare şi tare este Gheorghiţă Falcă, un alt protejat prezidenţial), din comisioane la banii daţi de ministerul Administraţiei primăriilor ori colegiilor electorale portocalii – şi redistribuirea către cine vreau muşchii lor. Tot portocalii. Nici acum nu cred că Buldogul Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu nu stau degeaba. Sunt pe metereze, iar cei trei întăresc o opoziţie anti Boc şi anti-Băsescu, chiar din interiorul PDL-ului. Aripa lor are şansa de a primi numeroşi membri, în anul 2011, anul disponibilizării poliţiştilor din chiar rândurile foştilor subalterni ai lui Blaga. Ca şi în cazul disponibilizării minierilor, palavragiul de Traian Igaş le spune disponibilizaţilor din MAI că vor beneficia de programe de reconversie profesională. Reconversie pentru ce? A creat Guvernul Boc locuri de muncă? Ori îi trimite, deşi nu ştiu limba engleză, la MI 6!

Avem şi noi Şorici-ul nostru?

Într-o vreme, pe când ministerul era condus de Vasile Blaga, se afirma că numărul de poliţişti la mia de locuitori este sub media din Uniunea Europeană. Vine acum executantul ordinelor Amiralului Chior, dar nu Nelson ci altul, şi spune exact contrariul. N-am avut de-a face nici cu Poliţia şi nici cu Miliţia, aşa că n-am de ce să le iau parte acum. Şi eu cred că nu-şi făceau datoria. Cazul Şorici de la IJP Neamţ ar putea exista şi în Gorj, dar nu am probe. Oricum, eu unul n-am să înţeleg de ce un şofer de la o firmă particulară ce face curse lungi nu are dreptul la bani de hrană ori la diurnă, iar poliţiştii ce-l apărau pe preşedintele Traian Băsescu se dau de ceasul morţii că şi-au pierdut banii de hrană. Prea slabi nu erau, iar amenzile le dădeau mai ales atunci când nu era cazul, iar şoferul nu da şpagă.

Proteste extreme, la Cotroceni

Nu numai poliţiştii nemulţumiţi se duc la Palatul Cotroceni. La Vodă. Acolo au protestat şi alţi nemulţumiţi. Unul s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune. Un altul, pensionar MApN, de 59 de ani, chiar şi-a dat foc. Bestiarul ce-a elaborat Legea Pensiilor i-a făcut cerşetori pe mulţi foşti ofiţeri în armata României. Nu a lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul de acum îi chinuie ca pe hoţii de cai, nu doar pe minieri şi poliţişti. Ajung la cazuri de protest extrem diverse categorii sociale. Oare chiar nu se întreabă Dictatorul şi Amiralul de ce?

10.000 de poliţişti afară!

Mai ales pentru că au avut un baner cu „Ieşi afară, javră ordinară”, poliţiştii vor fi disponibilizaţi. Este vorba de o cifră imensă: 10.000 dintre ei chiar anul acesta. Iar ministraşul Traian Igaş le dă o veste în batjocură: vor primi nu salarii compensatorii, ci ajutoare sociale. Şi uite-aşa regimul Băsescu-Boc transformă statul social România într-un stat în care-ţi vine să-ţi iei câmpii. Toţi care i-au votat pe portocalii, inclusiv poliţiştii, bănuiesc, îşi merită soarta. Dar noi, ceilalţi, ce vină avem?

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here