Deficit de personal şi de dotări, la Medicină Legală

773

Majoritatea judeţelor din ţara noastră se confruntă cu probleme cauzate de subfinanţarea serviciilor de Medicină Legală. Potrivit informaţiilor furnizate de Reţeaua Naţională de Medicină Legală, la 16 astfel de servicii, între care şi la cel din Gorj, nu se mai pot efectua  investigaţii serologice.

Reţeaua Naţională de Medicină Legală este alcătuită din 53 de unităţi medico-legale: Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti şi cinci institute de medicina legală în Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu-Mureş şi Timişoara, 36 de servicii de medicină legală judeţene în municipiile reşedinţă de judeţ (cu excepţia celor în care funcţionează institute de medicină legală şi a municipiului Bucureşti) şi 11 cabinete medico-legale subordonate serviciilor judeţene respective, situate în oraşele Lugoj, Câmpulung Muscel, Comăneşti, Făgăraş, Petroşani, Sighetu Marmaţiei, Mediaş, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Bârlad şi Oneşti.
La nivel naţional, există mai puţin de un medic legist la suta de mii de locuitori în 23 de judeţe şi imposibilitatea efectuării celei mai elementare analize de sânge, din lipsa dotărilor, în 16 servicii de medicină legală.
Cele 16 servicii judeţene de medicină legală care nu pot efectua nici cea mai elementară investigaţie serologică sunt cele din Argeş, Bacău, Bistriţa, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Olt.
M.S.

 

2 COMENTARII

  1. Deficit de medici legisti? De ce nu se scot locurile la concurs? Fiica mea a terminat rezidentiatul la 1 ianuarie 2017, este medic specialist din octombrie 2016 si somer de la 1 ianuarie 2017! Nu cred ca este singura in situatia asta. De ce se scot locuri la rezidentiat pe medicina legala daca nu au posturi dupa ce termina rezidentiatul? Este o specializare unde nu poti sa lucrezi in clinica privata. Intamplator am citit articolul dvs. si desi este mai vechi este tot de actualitate in acest domeniu. Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here