Declarația de avere a lui Pecingină e mai „bogată” decât se știa!

1579

Deși a ținut prima pagină a ziarelor și a jurnalelor la începutul anului, la scurt timp după numirea sa în funcție, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Gheorghe Pecingină, are de abia acum declarația de avere la vedere.
Presa centrală, în special, relata cu o lună în urmă că gorjeanul ajuns în înalta demnitate de la București trăiește doar din „pensia soției”, după cum reieșea dintr-o declarație de avere depusă însă de un alt domn, cu același nume, care a candidat în 2016 la Turcinești pentru Consiliul Local.
Actualul secretar de stat a avut o situație financiară mai bună, pe care a menționat-o și în propria sa declarație de avere. Cabinetul de avocatură i-a adus acestuia venituri de peste 72.000 de lei, în timp ce activitățile soției au mai asigurat și ele câștiguri de 38.000 de lei pentru familia Pecingină.
În rest, secretarul de stat are acasă trei autoturisme, vechi chiar și de peste un sfert de secol.
Locuința sa constă într-o casă de 155 mp ridicată pe un teren de 1000 mp la Târgu-Jiu. Secretarul de stat nu are bani puși deoparte în conturi sau bijuterii, declarația sa de avere fiind aproape la fel de sumară ca și cea care a stârnit confuzia de la începutul anului, după numirea sa în funcție.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here